MN stapt over op Oracle Fusion Middleware

04-04-2012 10:54 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Middleware, SOA | Lees meer over het bedrijf: Oracle | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Oracle

Pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders MN is gestart met de implementatie van het gehele Oracle Fusion Middleware-platform ter ondersteuning van de pensioenadministratie van bijna twee miljoen Nederlanders. Omdat MN de pensioenadministratie voor meerdere opdrachtgevers verzorgt en er voor deze omvang geen standaardapplicaties voor Nederlandse pensioenadministratieprocessen bestaan, is er in de loop der jaren een complex maatwerk-systeemlandschap ontstaan.

MN heeft te maken met een groot aantal stakeholders die steeds meer inzage willen en moeten hebben in allerlei actuele informatie. Deze informatie moet ook vaker (24x7) beschikbaar zijn via internet. Om tegemoet te komen aan deze behoefte en aan de toenemende kwaliteitseisen van pensioengerechtigden, is MN op zoek gegaan naar modernisering van de it-infrastructuur.

Goede ontsluitingsmogelijkheden

Een belangrijk uitgangspunt bij de innovatie van het it-landschap was een overgang naar een self service oriented architecture, waarmee op eenvoudige wijze de werkprocessen kunnen worden aangepast via een ‘wizard' gestuurde tool. Goede ontsluitingsmogelijkheden van de bestaande functionaliteiten, die voornamelijk gebaseerd zijn op een Oracle-database, waren daarbij van belang.

MN had daarbij een voorkeur voor een best-in-class-suite met veel out-of-the-box functionaliteiten, die de meeste open- en industriestandaarden ondersteunt, om eerdere investeringen in bestaande oplossingen te kunnen behouden.

Meerjarige transformatie

Hoewel MN al diverse applicaties binnen een Oracle-omgeving had draaien, zijn ze bij de selectie uitgegaan van een objectieve vergelijking. Het Oracle Fusion Middleware-platform onderscheidde zich door de lage instapdrempel en de hoge productiviteit door voornamelijk model- en wizard gedreven ontwikkeling. Het Oracle Fusion Middleware-platform werkt samen met het huidige Oracle Classic-platform. Op basis van deze gecombineerde oplossing is de continuïteit van MN gegarandeerd, gedurende de geplande meerjarige transformatie.

In de nieuwe Oracle-omgeving is interactie met externe betrokkenen mogelijk. Zo kunnen pensioengerechtigden binnenkort zelf controleren of bijvoorbeeld hun adreswijziging juist is doorgevoerd en kunnen zij hun pensioenoverzicht te allen tijde inzien.

Het Oracle Fusion Middleware-platform bestaat uit WebLogic Suite, BPM Suite (inclusief SOA), WebCenter Portal Plus, Identity Management Suite, SOA Governance Suite en Oracle management packs voor het beheer van de verschillende onderdelen.

Gerelateerde artikelen

21-09-10  Oracle introduceert langverwachte Fusion-apps

8 vacatures
IT Projectmanager

MN , 's-Gravenhage

Ervaren sharepoint architect

De Nederlandsche Bank , Amsterdam

Senior ketenbeheerder MijnOverheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Logius , 's-Gravenhage

Medior applicatieontwikkelaar .NET

Belastingdienst , Apeldoorn

Grafisch Designer

Itility B.V. , Son

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2