MN stapt over op Oracle Fusion Middleware

04-04-2012 10:54 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Middleware, SOA | Lees meer over het bedrijf: Oracle | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Oracle

Pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders MN is gestart met de implementatie van het gehele Oracle Fusion Middleware-platform ter ondersteuning van de pensioenadministratie van bijna twee miljoen Nederlanders. Omdat MN de pensioenadministratie voor meerdere opdrachtgevers verzorgt en er voor deze omvang geen standaardapplicaties voor Nederlandse pensioenadministratieprocessen bestaan, is er in de loop der jaren een complex maatwerk-systeemlandschap ontstaan.

MN heeft te maken met een groot aantal stakeholders die steeds meer inzage willen en moeten hebben in allerlei actuele informatie. Deze informatie moet ook vaker (24x7) beschikbaar zijn via internet. Om tegemoet te komen aan deze behoefte en aan de toenemende kwaliteitseisen van pensioengerechtigden, is MN op zoek gegaan naar modernisering van de it-infrastructuur.

Goede ontsluitingsmogelijkheden

Een belangrijk uitgangspunt bij de innovatie van het it-landschap was een overgang naar een self service oriented architecture, waarmee op eenvoudige wijze de werkprocessen kunnen worden aangepast via een ‘wizard' gestuurde tool. Goede ontsluitingsmogelijkheden van de bestaande functionaliteiten, die voornamelijk gebaseerd zijn op een Oracle-database, waren daarbij van belang.

MN had daarbij een voorkeur voor een best-in-class-suite met veel out-of-the-box functionaliteiten, die de meeste open- en industriestandaarden ondersteunt, om eerdere investeringen in bestaande oplossingen te kunnen behouden.

Meerjarige transformatie

Hoewel MN al diverse applicaties binnen een Oracle-omgeving had draaien, zijn ze bij de selectie uitgegaan van een objectieve vergelijking. Het Oracle Fusion Middleware-platform onderscheidde zich door de lage instapdrempel en de hoge productiviteit door voornamelijk model- en wizard gedreven ontwikkeling. Het Oracle Fusion Middleware-platform werkt samen met het huidige Oracle Classic-platform. Op basis van deze gecombineerde oplossing is de continuïteit van MN gegarandeerd, gedurende de geplande meerjarige transformatie.

In de nieuwe Oracle-omgeving is interactie met externe betrokkenen mogelijk. Zo kunnen pensioengerechtigden binnenkort zelf controleren of bijvoorbeeld hun adreswijziging juist is doorgevoerd en kunnen zij hun pensioenoverzicht te allen tijde inzien.

Het Oracle Fusion Middleware-platform bestaat uit WebLogic Suite, BPM Suite (inclusief SOA), WebCenter Portal Plus, Identity Management Suite, SOA Governance Suite en Oracle management packs voor het beheer van de verschillende onderdelen.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Gerelateerde artikelen

21-09-10  Oracle introduceert langverwachte Fusion-apps

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.82
Klik voor meer info 2 1019 6.79
Klik voor meer info 3 1806 6.73
Klik voor meer info 4 2545 6.72
Klik voor meer info 5 1184 6.65
Klik voor meer info 6 876 6.50
Klik voor meer info 7 543 6.50
Klik voor meer info 8 539 6.33
Klik voor meer info 9 1275 6.30
Klik voor meer info 10 1069 6.29