KPN en Greenclouds bieden reken- en opslagcloud

05-12-2012 11:41 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Helpdesk, SaaS, IaaS, PaaS | Lees meer over de bedrijven: KPN, Greenclouds | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

Greenclouds en KPN slaan de handen ineen voor het aanbieden van een flexibele en efficiënte clouddienst voor reken- en opslagcapaciteit. Deze dienst wordt aangeboden via het nieuwe Grip-platform van KPN, waarmee klanten zelf naar behoefte meerdere clouddiensten kunnen op- en afschalen.

Greenclouds aggregeert en distribueert overcapaciteit van energiezuinige datacenters in Nederland. Door ongebruikte it-capaciteit te benutten, ontstaat een efficiënte en flexibele clouddienst met een minimale belasting van het milieu. Deze flexibele it-capaciteit van Greenclouds is per januari 2013 leverbaar via het Grip-platform.

SaaS, PaaS en IaaS

In het Grip-dashboard van KPN kunnen klanten eenvoudig zelf beslissen welke cloud- en niet-clouddiensten zij willen afnemen. De Grip-catalogus bestaat uit diensten voor software, platform en infrastructure as a service (SaaS, PaaS en IaaS). KPN biedt hierbij de vertrouwde services, zoals ondersteuning via de servicedesk, inloggen via single sign-on en één portal voor het inkopen van alle diensten.

KPN garandeert de levering van de diensten en biedt klanten flexibiliteit in gebruik. Zakelijke klanten houden hiermee volledig beheer en controle over het gebruik van clouddiensten door hun eindgebruikers. Daarnaast staan alle afgenomen diensten overzichtelijk op één factuur.

Flexibele it-capaciteit

De it-capaciteit die via Greenclouds wordt aangeboden, biedt een efficiënt en flexibel alternatief voor andere IaaS-oplossingen, die publiek beschikbaar zijn. Zo is de capaciteit ‘on demand’ beschikbaar voor bedrijven die tijdelijk meer ruimte nodig hebben, bijvoorbeeld om piekmomenten in hun eigen infrastructuur op te vangen. Bedrijven betalen hierbij enkel wat zij daadwerkelijk gebruiken.

‘Voor onze dienst is het niet nodig dat bedrijven al maanden vooraf extra servers bijkopen’, zegt Greenclouds-ceo Peter Zonneveld. ‘Ze kunnen op het moment dat daar behoefte aan is de gewenste capaciteit gebruiken via de private portal die vanuit KPN Grip beschikbaar wordt gesteld. Omdat wij overcapaciteit aggregeren van bestaande datacenters, is dit bovendien een groen en efficiënt alternatief voor het uitbreiden of vervangen van bestaande it-infrastructuur.’

18 vacatures
Netwerk- Systeembeheer

Wazda-IT Solutions , Goor

Managed Services Engineer m/v / systeembeheerder

PK Automatisering , Assen

Senior Systeembeheerder

ORTEC bv , Zoetermeer

Senior systeembeheerder

Openbare Bibliotheek Amsterdam , Amsterdam

Junior Projectleider ICT

Grant Thornton , Alphen aan den Rijn

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1568 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1268 6.2
Klik voor meer info4 1070 6.2
Klik voor meer info5 979 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 398 6.0