Praktijkcase aanmelden

Chipsoft levert zorginformatiesysteem aan Reade

18-10-2012 16:10 | Door Martijn Vet | Lees meer over het bedrijf: Chipsoft | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Reade, een van de grootste centra voor revalidatie en reumatologie in Nederland, maakt sinds kort gebruik van het zorginformatiesysteem CS-Ezis.Net. Het zorginformatiesysteem van ChipSoft integreert alle functies voor zorgverleners in één systeem. Van patiëntinschrijving, metingen, overzichten, dossiervoering tot financiële afhandeling. Het centrum gaat met het systeem ook poliklinische medicatie elektronisch voorschrijven, afspraken maken en opdrachten versturen naar collega’s van andere afdelingen.

Door gestructureerde registratie van patiëntgegevens en het automatiseren van acties, zoals het genereren van brieven, bespaart de zorginstelling tijd. Deze efficiëntie en structuur komt ook terug in de dossiervoering. Zorgverleners kunnen in het basisdossier altijd de kerngegevens over een patiënt terugvinden, zoals de medicatie of de voorgeschiedenis.

Bovendien hoeft een zorgverlener gegevens maar één maal vast te leggen in het systeem en kan een volgende behandelaar (ook van een ander discipline) deze gegevens inzien. De volledige en gestructureerde registraties zorgen voor een kwaliteitsverbetering van het dossier, wat ook de behandeling van de patiënt ten goede komt.

Reade gaat gefaseerd live met de software om medewerkers eerst te laten wennen aan de veranderingen die een nieuw systeem met zich meebrengt. In de volgende fase krijgen zorgverleners ook toegang tot het specialistisch en verpleegkundig dossier en gaat het centrum een zorgportaal voor patiënten en behandelaars in gebruik nemen.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter