Praktijkcase aanmelden

Google levert Apps aan hoger-onderwijsinstellingen

01-11-2012 08:21 | Door Martijn Vet | Lees meer artikelen over: Apps | Lees meer over het bedrijf: Google | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Google Enterprise heeft een overeenkomst gesloten met Surf, de ict-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Hierdoor wordt Google Apps for Education toegevoegd aan de samenwerkingsinfrastructuur onder de naam Surfconext. Dit betekent dat alle aangesloten instellingen, zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van Google Apps, in een beschermde omgeving door middel van een zogeheten single sign-on. Voor de Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen wordt het zo makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen.

Direct resultaat is dat elf hoger onderwijsinstellingen toegang hebben tot Google Apps for Education, waardoor het beschikbaar komt voor meer dan 235.000 studenten. Deze onderwijsinstellingen voegen zich hiermee bij de grote en groeiende groep gebruikers van het platform.

In nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen helpt Surf bij het inzetten van cloud computing. Met een zogeheten Cloud First-strategie hebben Surf en het hoger onderwijs gekozen voor een gezamenlijke aanpak bij het maximaal gebruikmaken van cloudapplicaties.

Google Apps for Education stelt educatieve instellingen en individuele gebruikers in staat om de communicatie- en samenwerkingsoplossingen van Google te gebruiken onder eigen domeinnamen. Alle oplossingen worden gehost door Google en zijn beschikbaar via verschillende devices die met het internet verbonden zijn. Het bestaat uit de functies Gmail, Calendar, Talk, Drive (online opslag en samenwerking), Sites en Groups (informatie uitwisselen via e-mail en het web).

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter