Mathieu Paapst, universitair docent Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen (Centrum voor Recht & ICT) | Computable Awards | Computable
 

Mathieu Paapst, universitair docent Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen (Centrum voor Recht & ICT)

Mathieu Paapst

Mathieu Paapst

Mathieu Paapst

Mathieu Paapst is universitair docent Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen (Centrum voor Recht & ICT). Voor Computable zit hij in de jury die voordrachten voor een nominatie van de Computable Awards beoordeelt.

Mathieu Paapst is ict-jurist en iBestuurskundige. Hij is werkzaam als universitair docent bij het Centrum voor Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij ondermeer les geeft in ‘Recht en Informatiemanagement’, en vakken op het gebied van het internetrecht. Zijn expertise ligt op het vlak van interoperabiliteit en standaardisatie, leveranciersonafhankelijkheid en open source, ict-aanbestedingen, internetrecht en internetgovernance. Paapst is tevens bestuurslid van de Internet Society (ISOC). Voorafgaand aan zijn academische carrière werkte Paapst onder andere voor de Mediamarkt-Saturn holding, Unisys, Yacht en voor Ictu.

Paapst is enige jaren zelf projectmanager geweest. Met die ervaring leert hij zijn studenten van de opleiding Recht & ICT hoe het is om in een projectgroep te werken, en waarom projecten soms moeizaam verlopen. Alleen door de dynamiek van een ict-project mee te maken kunnen deze toekomstige it-bedrijfsjuristen en -advocaten straks op een zinvolle wijze gaan meedenken met de business, terwijl ze tevens de risico’s in de gaten kunnen houden.

Jury

De jury voor de Computable Awards bestaat naast Mathieu Paapst uit Jeroen Aris (Heineken), Fred Bons (Ordina), Jolan Smeets (Rood Projecten) en Bernard Vuijk (Projects for Professionals).

 

Twitter
Isense  Ordina  NS
Sponsors

Interviews sponsoren Computable Awards 2015

In het kader van de Computable Awards 2015 is met verschillende sponsoren gesproken over de ontwikkelingen in de markt en hun organisaties. Lees hier de verhalen van Zetacom, F-SecureHaselhoff GroepFortinetRed Hat en QNH.

 
Partners

Gold

ExactKPN

Silver

HaselhoffQNH ConsultingRed HatBPM CompanyF-Secure Chess iX Sentia Global Knowledge NetworkSogetiLeasewebFortinetNeomaxSplit~VisionProgressConclusionZetacom

Social Media

OrdinaIsenseNS

Tafel

Salesforce.comCo�peratie VGZRedSocksFox-ITRAVE-cruitmentSamsungSltnHPHippoIreckonUHogeschool van Arnhem en NijmegenEttuIprofsBelastingdienstLogicalis SMCCiscoKronosSSC-ICT HaaglandenPostNLHet InlichtingenbureauPinkRoccadeIBMMiscoSNS BankCGIABN-Amro

Word partner van de Computable Awards