Copaco start distributie Veeam-producten

03-01-2013 10:25 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: Replicatie | Lees meer over de bedrijven: Copaco, Veeam | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
virtuele server virtualisatie

Ict-distributeur Copaco Nederland breidt zijn assortiment uit met de back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheerproducten van Veeam Software. Copaco ziet goede kansen voor de Veeam-producten, vooral voor bedrijven waarvoor het System Center-beheersoftware van Microsoft van Microsoft een te uitgebreid pakket is.

Copaco is al geruime tijd Value Added Distributeur van Microsoft-oplossingen zoals Hyper-V en System Center’, zegt Copaco-ceo Iwan Kuijpers. De Veeam-producten zijn volgens hem een welkome aanvulling in het portfolio voor de grootzakelijke en de markt van midden- en kleinbedrijven. ‘Vooral voor het midden- en kleinbedrijf is System Center vaak een te uitgebreid product.’ Virtualisatie is volgens Kuijpers voor de komende jaren een belangrijke groeimarkt. Daarnaast zijn veel organisaties bezig met het evalueren van hun back-upstrategie.  

‘Copaco heeft een leidende rol als het gaat om het in de markt zetten van Microsoft Hyper-V. De Copaco-partners die overtuigd zijn van Hyper-V hebben behoefte aan een betrouwbare back-up- en replicatieoplossing en zijn daarmee voor Veeam een welkome aanvulling op onze bestaande partnerbase. Bovendien heeft Copaco ook een sterke positie in de distributie van HP storage-producten. Gezien de recente samenwerking tussen Veeam en HP kunnen we dus ook op dit vlak veel voor elkaar betekenen’, zegt channel manager Benelux Lodewijk van Klaveren van Veeam.

Gratis

Veeam ontwikkelt oplossingen voor VMware- en Hyper-V-back-up en virtualisatiebeheer. Zo is Veeam Backup & Replication te gebruiken als VM-back-up. Veeam One is een alles-in-één oplossing voor realtime monitoring, bronoptimalisatie en managementrapportage voor VMware en Hyper-V. Het Veeam Management Pack en Smart Plug-in breiden enterprise monitoring uit naar VMware via Microsoft System Center en HP Operations Manager. Veeam biedt ook gratis virtualisatietools.

Copaco is actief in de Benelux en Frankrijk als ict-distributeur. Het bedrijf levert met circa vierhonderd medewerkers computers, printers, netwerken, data storage, mobiele telefonie, software, industriële- en consumentenelektronica en services.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2185 6.80
Klik voor meer info 2 1615 6.72
Klik voor meer info 3 1304 6.66
Klik voor meer info 4 943 6.61
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 691 6.37
Klik voor meer info 7 485 6.33
Klik voor meer info 8 515 6.16
Klik voor meer info 9 1171 6.10
Klik voor meer info 10 852 6.03