Capgemini/Sogeti geeft beste ICT-beleidsadvies | Homepage | Computable

Capgemini/Sogeti geeft beste ICT-beleidsadvies

24-06-2009 08:42 | Door Diederik Toet | Lees meer over de bedrijven: Sogeti, Capgemini | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Ict-ondernemingen Capgemini en Sogeti zijn gezamenlijk uitgeroepen tot beste dienstverleners op het gebied van ict-beleid. Dat blijkt uit onderzoek dat Computable door TNS Nipo liet uitvoeren onder bijna tweeduizend ict-professionals en -managers. De automatiseringscombinatie kreeg van de respondenten een gemiddeld rapportcijfer 7,5. Ernst & Young en Atos Origin delen de tweede plaats in de lijst (7,0), gevolgd door Deloitte Consulting (6,9).

Op vrijwel alle onderdelen van de vragenlijst scoort Capgemini/Sogeti het hoogst. Uitschieters daarbij zijn de onderdelen 'kwaliteit van de dienstverlening', 'betrouwbaarheid' en 'nakomen van de tijdsplanning', waar de bedrijvencombinatie zo'n half rapportcijferpunt hoger scoorde dan zijn rivalen.

Atos Origin krijgt van de respondenten het hoogste cijfer voor het onderdeel 'prijs': een 6,6, op de voet gevolgd door Capgemini/Sogeti (6,5) en Centric (6,4). Gezamenlijk kregen de verschillende bedrijven die adviseren op het gebied van beleid gemiddeld een 6,8.

Gecombineerd

In het onderzoek zijn Sogeti en Capgemini als één onderneming meegenomen. Deze beslissing heeft Computable net als voorgaande jaren gemaakt in overleg met analisten van Mazars Berenschot. Zij stelden de bedrijvenlijst van het onderzoek samen op basis van diverse financieel-economische indices. Sogeti is net als Capgemini Nederland een volle dochter van de Capgemini-groep en wordt in veel landen Capgemini Local Professional Services genoemd. KPN en Getronics worden om dezelfde reden gecombineerd.

ICT Services Guide 2009
ICT Services Guide 2009 beleid

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

In verband met representativiteit worden in de cijferlijst alleen dienstverleners getoond die van voldoende respondenten een rapportcijfer ontvingen. Andere bedrijven kunnen gemiddeld hoger scoren, maar werden door te weinig respondenten genoemd.