Home | Over dit project | Hoe kunt u bijdragen | Wie doen al mee | Uitgelicht

Hoe kunt u bijdragen?

Medewerkers Viafrica helpen bij het uitladen van gekregen spullen

Viafrica kan haar activiteiten realiseren dankzij donaties door partners. Bedrijven kunnen hun expertise, kennis, financiële middelen of hardware beschikbaar stellen aan de organisatie. Deze worden ingezet in de projecten op Afrikaanse scholen of de Viafrica-kantoren in Nederland, Kenia en Tanzania.

Hardware

PC-Donatie is een gezamenlijk initiatief van Viafrica en pc-verwerker SiSo. Bedrijven kunnen hun afgeschreven hardware, met een minimale waarde van 500 euro, doneren aan Viafrica. SiSo zorgt ervoor, dat de hardware wordt geïnventariseerd en opgehaald. Eventueel nog aanwezige data worden veilig gesteld en verwijderd. Hardware die niet meer bruikbaar is, zal worden aangeboden bij recyclingbedrijven. De overige hardware wordt verkocht. Van de opbrengst van de verkoop financiert Viafrica haar ICT-projecten voor de onderwijssector in Kenia en Tanzania. Meer informatie over het donatie-proces leest u hier.

´Doneer je netwerk´

Medewerkers van stichting Viafrica


Viafrica voert samen met IT-Staffing de campagne 'Doneer je netwerk'. Zelfstandige ict-professionals wordt gevraagd hun netwerk in te zetten om Viafrica concrete tips te verschaffen over hardware-vervangingstrajecten bij bedrijven en organisaties. Wanneer de tip resulteert in een donatie van afgeschreven hardware ontvangt de ZZP'er vijf procent van de opbrengst in de vorm van tegoedbonnen, te besteden aan hardware. Deelnemende ict-professionals kunnen zich inschrijven via 'doneer je netwerk'-groepen op LinkedIn, Facebook of doneerjenetwerk.nl.

Kennis

Ict'ers kunnen zich aanmelden voor een uitzending van drie weken naar Tanzania of Kenia. De uitzendingen worden bekostigd door detacheerder IT-Staffing. Viafrica en IT-Staffing werven jaarlijks zes á acht ICT'ers voor een uitzending naar de Viafrica-vestigingen in Afrika. De consultants ondersteunen de medewerkers bij concrete behoeftes en knelpunten. Van kandidaten wordt verwacht dat zij om-niet hun ervaring en expertise ter beschikking stellen.
Lees meer.

Adopteer een school

Kinderen op een van de scholen die Viafrica ondersteunt
Viafrica richt doorlopend nieuwe computerlokalen in op middelbare scholen in Afrika. Een standaard pakket voorziet in een netwerk met een centrale server, 20 werkstations, ICT-trainingen voor docenten en drie jaar onderhoud en ondersteuning voor alle hardware. U ondersteunt een CLASSworks-school al vanaf 2500 euro.

Sponsor een CLASSworks Box

Viafrica ontwikkelt diverse onderwijsboxen voor gebruik op middelbare scholen. Dit zijn dozen met aanvullende leermiddelen die worden gebruikt in het computerlokaal. De inhoud van de boxen sluit aan bij het nationale onderwijscurriculum van het betreffende land. Thema's zijn onder meer gezondheid, sport en activiteit, biodiversiteit en HIV/AIDS. U sponsort een CLASSworks Box al vanaf 2000 euro.

Vrijwilligers

Medewerkers van Viafrica
Viafrica heeft ongeveer 50 medewerkers verdeeld over drie vestigingen. Op de Viafrica ICT Centers in Tanzania en Kenia werken full-time, betaalde krachten die verantwoordelijk zijn voor de operationele activiteiten. De Nederlandse vestiging werkt voornamelijk met vrijwilligers die mede inhoud en vorm geven aan projecten en projectuitvoering. Viafrica zoekt regelmatig (ict-)professionals die hun expertise voor het Nederlandse hoofdkantoor willen inzetten. Kijk hier voor actuele vacatures.
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Gerelateerde artikelen

08-11-10  Viafrica ruilt oude PC's om voor nieuwe in Afrika

15-10-10  Eén laptop per kind?