Home | Over dit project | Hoe kunt u bijdragen | Wie doen al mee | Uitgelicht

Viafrica werkt samen met e-Learning for Kids

11-10-2011 11:27 | Door Vincent Hoogendijk (Viafrica) | Lees meer over het bedrijf: Viafrica | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Kinderen bij een van de scholen die door Viafrica wordt ondersteund

De stichting e-Learning for Kids stelt zijn volledige digitale onderwijsprogramma beschikbaar aan Viafrica, een Nederlandse organisatie die zich toelegt op ontwikkeling in Afrika door de inzet van ict. Viafrica zal de e-learning lesprogramma's inzetten voor het programma Classworks in Kenia en Tanzania. Classworks voorziet in de begeleiding van middelbare scholen bij het beheer en gebruik van een computerlokaal op scholen. Sinds 2003 heeft Viafrica ruim 150 computerlokalen ingericht en heeft daarmee vijftigduizend studenten toegang gegeven tot ict-onderwijs. Computable steunt dit initiatief.

e-Learning for Kids streeft ernaar zoveel mogelijk kinderen van vijf tot achttien jaar gratis toegang tot onderwijs te verschaffen. De organisatie heeft tot nu toe ruim 220 interactieve e-learning lesprogramma's ontwikkeld, die gratis beschikbaar zijn en inmiddels door meer dan vijf miljoen kinderen zijn gebruikt. Het gaat dan om lessen op het gebied van taal en rekenen, natuurkunde, Engels als tweede taal, computervaardigheden, gezondheid, life skills en persoonlijke verzorging. De lessen duren tussen de twintig en dertig minuten en zijn ontwikkeld op basis van de laatste didactische inzichten.

e-Learning for Kids verspreidt de onderwijslessen online via de eigen website. Voor gebieden waar geen of beperkte toegang tot internet is, met name in Azië, Latijns Amerika en Afrika, werkt e-Learning for Kids werkt samen met NGO's en ontwikkelingsorganisaties die in deze gebieden onderwijsprojecten realiseren, waaronder Viafrica. De afgelopen tien jaar heeft Viafrica expertise opgebouwd met de toepassing van ict op scholen in Kenia en Tanzania, waardoor zij over de juiste kanalen beschikt om bij te dragen aan de offline verspreiding van de lesprogramma's.

 

Technische ondersteuning

Naast de integratie van de e-learning modules in het Classworks-programma van Viafrica, zullen de lifeskillslessen van e-Learning for Kids worden ingezet in het nieuwe Viafrica-programma Kidsworks. Kidsworks levert digitale middelen aan lokale maatschappelijke organisaties die op lagere scholen aanvullend lesprogramma's aanbieden naast het normale curriculum, op terreinen als gezondheid, kinderrechten, seksuele voorlichting en hygiëne.

Deze organisaties besteden per school één tot enkele dagen aan het verzorgen van hun lesprogramma, begeleid door een Viafrica-trainer voor technische ondersteuning. De inzet van computeronderwijs maakt deze programma's effectiever en stimuleert de participatie door de kinderen. Daarnaast leren de kinderen op een interactieve manier kennis maken met de computer.

 

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter