Home | Over dit project | Hoe kunt u bijdragen | Wie doen al mee | Uitgelicht

Wie doen al mee?

Viafrica realiseert haar activiteiten mede dankzij samenwerking met het bedrijfsleven. Deze partners nemen belangrijke aspecten van de bedrijfsvoering van de organisatie voor hun rekening. Daardoor kan Viafrica de beschikbare middelen effectiever en efficienter inzetten in de ict-projecten op Afrikaanse scholen.

De Nederlandse organisatie Viafrica heeft vanuit haar vestigingen in Tanzania en Kenia inmiddels op enkele honderden scholen in het voortgezet onderwijs computerlokalen ingericht. Ook beheer, onderhoud, support en langdurige begeleiding van de scholen maken onderdeel uit van deze projecten. Computable steunt dit initiatief.

Hieronder volgt een selectie van bedrijven die het werk van Viafrica ondersteunen. Klik op de logo´s voor meer informatie. Accenture, ASML Foundation, Atos Origin Derde Wereld Fonds, All-in Logistics, Durabilit, Exact Software, IT-Staffing, Mitopics, NCDO, Qlict, Site4U, SiSo Computers, TMCR, TNO, TOPdesk en TU Delft.

Accenture
Adviesbureau Accenture richt zich op consulting, technology services en outsourcing. Accenture telt wereldwijd ruim 200.000 medewerkers, waarvan 2.400 in Nederland. De organisatie begeleidt klanten in meer dan 120 landen om high performance organisaties te worden. Accenture ondersteunt Viafrica via haar MVO-programma ´Skills to succeed´ met kennis en financiële middelen. In 2011 won Accenture de Computable-award voor meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar.

Accenture Nederland
Postbus 75797
1070 AT Amsterdam
T: 020-4938383

All-in Logistics
All-in Logistics Viafrica

All-in Logistics richt zich op het beheren van wereldwijde logistieke processen en logistiek-gerelateerde administratie voor high-tech bedrijven. Het bedrijf doet dit door het leveren van logistieke IT-oplossingen op gebieden als value-added transport, forwarding services, logistiek en fiscale, logistiek-gerelateerde administratie. All-In Logistics ondersteunt Viafrica sinds 2003. Directeur Brennus van der Klaauw: 'We ondersteunen de projecten van Viafrica omdat we de aanpak zeer doeltreffend vinden. De terugkoppeling, de reisverslagen en de foto's over de geslaagde projecten spreken ons zeer aan. Wij zien het resultaat! Geen overbodige kosten, geen onduidelijke partijen als onderdeel van het proces en vooral langdurige 'controle' op gebruik en met name juist gebruik van de aangeboden producten en diensten van Viafrica aan de scholen. All-in Logistics is zeer verheugd dat zij een klein steentje kan en mag bijdragen aan het succes van de Viafrica-projecten.'

All-in Logistics
BellSingel 11
1119 NT Schiphol-Rijk
T: (020) 31 68 600
F: (020) 65 36 227
info@allin.nl

ASML Foundation
ASML Viafrica

De ASML Foundation is een onafhankelijke Nederlandse stichting, in 2001 opgericht door ASML, leverancier van lithografiesystemen voor chipfabrikanten. Het doel van de stichting is om, in de meer dan 15 landen waar ASML actief is, initiatieven te ondersteunen op het gebied van technisch onderwijs voor kinderen of volwassenen in achterstandsposities,  met het oogmerk hun sociale en economische perspectief te verbeteren.

ASML Foundation
Postbus 324
5500 AH Veldhoven
T: (040) 268 3454
F: (040) 268 7120
asml.foundation@asml.com

Atos Origin Derde Wereld Fonds
Atos Origin Viafrica

Het Atos Origin Derde Wereld Fonds (DWF) is het salarisdonatieprogramma van medewerkers van Atos Origin in Nederland. DWF biedt financiële steun aan projecten in derdewereldlanden. De projecten die DWF ondersteunt, zijn opgezet door Nederlandse organisaties en zijn met name gericht op de gezondheid en educatie van kinderen.

Atos Origin Derde Wereld Fonds
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht
derdewereld.fonds@atosorigin.com

Durabilit
Durabilit Viafrica

is aanbieder van producten en diensten die de kosten van de netwerkinfrastructuur omlaag brengen. Durabilit ondersteunt de missie van Viafrica door middel van het leveren van netwerkapparatuur. Ook levert het bedrijf adequate support door het ter beschikking stellen van technische expertise en troubleshooting. Het inzetten van refurbished netwerkapparatuur  draagt tevens bij aan minder afval.

Durabilit
Klokkenbergweg 37
1101 AK
Amsterdam Zuidoost
T: (020) 506 2010
F: (020) 411 3706
info@durabilit.eu

Exact Software
Exact Software Viafrica

Exact maakt bedrijfssoftware voor boekhouding, Human Resource Management, Customer Relationship Management, e-business en Enterprise Resource Planning. Exact Online ondersteunt Viafrica met een online boekhoudprogramma zodat vanuit Nederland en Tanzania de administratie kan worden bijgehouden via internet. Exact Online wil hiermee de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de stichting en het ontwikkelingswerk ondersteunen.

Exact Software Nederland
Molengraaffsingel 33
2629 JD Delft
T (015)  711 51 00
F (015)  711 51 10
info.nl@exact.com

IT-Staffing
IT-Staffing

De IT-Staffing Groep is één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. In de IT-Staffing Groep werken meerdere ISO-gecertificeerde detacheringbedrijven samen, ieder met hun eigen specialisme, ervaring en identiteit. Met deze zeven werkmaatschappijen bedient de IT-Staffing Groep een groot scala van bedrijven en non-profit organisaties.  De aanpak van de IT-Staffing Groep kenmerkt zich door transparantie, korte lijnen en klantbetrokkenheid.

IT-Staffing ondersteunt Viafrica sinds 2007 bij het detacheren van ict'ers voor uitzending naar de servicecentra in Afrika, en betaalt tevens de reis- en verblijfkosten van deze ict'ers. In 2008 stelde IT-Staffing de cd ‘Gekkenwerk' van Het Goede Doel beschikbaar via zijn website. Het publiek kon de cd gratis downloaden en een donatie overmaken aan stichting Viafrica. Daarnaast organiseerde het bedrijf in april 2009 een benefietconcert in Ahoy Rotterdam met Het Goede Doel. De opbrengst van dit concert ging naar Viafrica. 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen past helemaal bij onze opvattingen en bedrijfsfilosofie en dat merken onze klanten en onze it-specialisten dagelijks', zegt directeur Wessel van Alphen. 'Door deze aanpak zien we een steeds grotere vraag ontstaan van klanten naar onze it-specialisten. IT-Staffing is al gedurende een lange tijd betrokken bij Stichting Viafrica en nu Computable deze actie in samenwerking met Viafrica heeft opgezet, is het logisch dat wij gingen participeren.'

IT-Staffing
Fultonbaan 6
3439 NE Nieuwegein
T (030) 600 11 00
F (030) 600 11 19
info@it-staffing.nl

Mitopics
Mitopics Viafrica

Sinds 1991 is Mitopics een onafhankelijk IT-adviesbureau, dat zich onderscheidt door de combinatie van technische, bedrijfskundige en juridische expertise. Mitopics-consultants hebben allemaal bedrijfskundige, informatica- en juridische basiskennis en specialisatie op een specifiek werkterrein. Mitopics helpt klanten en deelt kennis en visie in trainingen en vakverenigingen. Ook Mitopics steunt het werk van Viafrica: 'Vanuit onze kernwaarde ‘betrokkenheid' doen we elk jaar een bijdrage aan een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor het financieren van de realisatie en implementatie van een digitale leeromgeving in een school in Africa, onderdeel van het CLASSworks programma.'

Mitopics
Stavorenweg 4
2803 PT  Gouda
T 0182-573211
F 0182-535550
info@mitopics.nl

NCDO
NCDO Viafrica

De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) wordt als onafhankelijke stichting gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij werkt binnen Nederland aan draagvlakversterking voor organisaties die zich inzetten voor mensen in ontwikkelingslanden en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn de leidraad voor alle activiteiten. Deze doelen zijn in 2000 door 189 landen afgesproken om voor 2015 de wereldwijde armoede te halveren. NCDO ondersteunt Viafrica door donaties aan de projecten in Sierra Leone te verdubbelen.

NCDO
Postbus 94020
1090 GA Amsterdam
T: (020) 568 8755
F: (020) 568 8787
info@ncdo.nl

Qlict
Qlict Viafrica

Qlict biedt scholen een zorgenvrije technische infrastructuur, met behulp van een begeleidingsmodel waar leerkrachten, ict-ers en directie een belangrijke rol in spelen, zonder zorgen voor de techniek. Centraal hierin staan zorgenvrij techniek en beheer, begeleiding op maat, professionalisering op maat en ict als gereedschap. De producten van Qlict dragen bij aan onderwijsverandering waarbij de kwaliteit van het onderwijsproces en de opbrengst voor de leerling en de leerkracht cruciaal zijn. Qlict werkt met Viafrica aan de ontwikkeling van de CLASSWorks onderwijsboxen, bedoeld voor middelbare scholen in Kenia en Tanzania. Daarbij gaat het om de inrichting en samenstelling van de boxen, bedenken van lesmateriaal en ontwikkelen van opdrachtkaarten. Het doel van de samenwerking is de digitale kloof tussen Afrika en Europa te verkleinen, een kwalitatieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van het onderwijs in Afrika en in Nederland, en kinderen uit Afrika en Nederland met elkaar in contact te brengen door het opstarten van specifieke projecten.

Qlict
Hengelosestraat 100
7514 AK  Enschede
T: 053-4750610 (projectbureau)
T: 0900-7544444 (infodesk)
F: 053-4750611
info@qlict.nl

Site4u
Site4U Viafrica

Service provider Site4U is onderdeel van Interactive Network Systems en is al ruim tien jaar actief in  webdesign, het bouwen van websites met content management systemen, programmeren, consultancy en trainingen. Site4U biedt een breed scala aan producten en diensten rondom de website, zoals domeinregistaties, webhosting, e-mail, dedicated servers, shared hosting en colocation. Site4U sponsort initiatieven in ontwikkelingslanden met een ict-component, en steunt daarom ook Viafrica door het aanbieden van gesponsorde hosting. Daarmee wil Site4U een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ict in het onderwijs in Afrika.

Site4U - internet services
Costerweg 1-E
6702 AA Wageningen
T (0317) 428313
F (0317) 417224
support@site4u.nl

SiSo Computers
SiSo Viafrica

SiSo is al meer dan 15 jaar specialist en nationale marktleider op het gebied van migratie- en herplaatsingstrajecten voor overtollige of afgeschreven ict-apparatuur. Tot de opdrachtgevers behoren grote multinationals,  banken, bedrijven uit de industriële sector, system integrators en overheidsinstellingen. SiSo telt op dit moment 25 vaste medewerkers in Nederland en heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje. De bedrijfsactiviteiten zijn ondergebracht in het serviceprogramma ICT-Life Cycle Management. Siso's uitgebreide dienstenpakket staat garant voor verwerking, verwijdering en vervanging van afgeschreven of overtollige apparatuur en biedt daarnaast de mogelijkheid tot het tonen van maatschappelijke betrokkenheid in de vorm van pc-donatieprojecten.

SiSo Computers
Industrieterrein Gooise kant
Versterkerstraat 4A
1322 AP Almere
T (036) 5464535
F (036) 5350897
info@siso.nl

TMCR
TMCR Viafrica

TMCR Systeembeheer en Advies is een eenvrouwszaak gespecialiseerd in open source oplossingen voor het MKB, non-profit organisaties en particulieren. TMC maakt websites, beheert netwerken en heeft onlangs bij een van haar klanten een succesvolle migratie naar Linux op de desktop gedaan. Verder kunt u bij TMCR terecht voor cursussen en workshops op het gebied van Linux en open source. Meer informatie vindt u op http://ww.tmcr.nl/ en http://www.linuxopdedesktop.nl/.

TMCR-eigenaar Chantal Rosmuller: 'Voor  Viafrica doe ik het beheer van de webserver. Ik ondersteun Viafrica omdat ik het belangrijk vind dat kennis voor iedereen bereikbaar is en daar hoort ook kennis over ICT bij.'

TMCR Systeembeheer en Advies
Postbus 96
6700AB Wageningen
T (0317) 769041
support@tmcr.nl

TNO

TNO levert als onafhankelijke onderzoeksorganisatie op basis van expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. De organisatie werkt voor overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. TNO doneert vanaf zomer 2011 verspreid over de komende jaren 6000 afgeschreven werkplekken aan de Viafrica-campagne PC-donatie.

TNO
Schoemakerstraat 97 (Gebouw A)
2628 VK Delft
T 088 866 00 00
F 015 261 24 03
wegwijzer@tno.nl

TOPdesk
Topdesk Viafrica

TOPdesk ontwikkelt servicemanagement-oplossingen voor elk type organisatie. Het bedrijf doet dat met software, die in eigen beheer wordt ontwikkeld, verkocht, geimplementeerd en ondersteund. 

Met de TOPdesk-software en -diensten kunnen organisaties hun dienstverlening efficiënt organiseren. TOPdesk hecht veel waarde aan ict-onderwijs binnen en buiten Nederland: 'Door de activiteiten van Viafrica te steunen, kan TOPdesk ook buiten Nederland haar steentje bijdragen. De missie, visie en werkwijze van Viafrica spreken ons erg aan. Daarom steunt TOPdesk Viafrica door het verschaffen van gratis software en consultancy. Tijdens de implementatie door een TOPdesk-consultant, wordt veel aandacht besteed aan de lokale situatie in Afrika, zodat de inrichting van TOPdesk hierop wordt afgestemd. Indien nodig zal TOPdesk ook een consultant naar de kantoren in Afrika sturen om het personeel daar ter plaatse op te leiden in het gebruik van TOPdesk'.

TOPdesk Nederland
Martinus Nijhofflaan 2
2624 ES Delft
Nederland
T (015) 270 09 00
F (015) 257 52 56
info@topdesk.nl

TU Delft
TU Delft Viafrica

De samenwerking met de TU Delft is begonnen vanuit de faculteit Technische Natuurwetenschappen.  In het kader van het lustrumthema van de TU Delft - 'sustainable solutions, focus on Africa' - is de universiteit een partnerschap gestart met Viafrica. Computers en printers van de faculteit werden gedoneerd aan het CLASSworks programma. Na een succesvolle start is het programma inmiddels over alle faculteiten van de TU Delft uitgezet. Jaarlijks worden honderden uitgefaseerde computers en printers gedoneerd aan de programma's van Viafrica. Het geheel wordt gecoordineerd vanuit de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. De TU beschouwt het Afrikaanse continent bij uitstek  als een gebied waar veel valt te leren over de toepassing van duurzame technologie, vanwege de complexiteit en de specifieke lokale problemen. Verworven inzichten dragen bij aan verdieping van de visie van de TU op vraagstukken rondom duurzame ontwikkeling.

Faculteit Technische Natuurwetenschappen
Technische Universiteit Delft
Lorentzweg 1
2628 CJ Delft
T (015) 27 81404
F (015) 27 83998
J.Maat@tudelft.nl

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Gerelateerde artikelen

08-11-10  Viafrica ruilt oude PC's om voor nieuwe in Afrika

15-10-10  Eén laptop per kind?