Home | Over dit project | Hoe kunt u bijdragen | Wie doen al mee | Uitgelicht

Uitgelicht

Samen met detacheerder IT-Staffing werft Viafrica regelmatig ict'ers voor uitzending naar de Viafrica-kantoren in Tanzania en Kenia. IT-Staffing betaalt de reis- en verblijfkosten.

Voor een periode van ongeveer drie weken zetten deze ict'ers hun kennis en expertise in om Viafrica te ondersteunen. Daarbij wordt intensief met de medewerkers samengewerkt. De afgelopen jaren hebben consultants de Viafrica-staf in Afrika ondersteund op het gebied van management, logistiek, interne procedures, persoonlijke effectiviteit, marketing, ict-ontwikkeling en beheer. Zonder uitzondering hebben de ict'ers hun verblijf als verrijkend ervaren. Hieronder leest u de ervaringen van een aantal consultants die het afgelopen jaar zijn uitgezonden.

 

Cor van Gils


Cor van Gils, ict-manager bij leverancier van babyproducten Prénatal, verbleef drie weken op het Viafrica ICT Center in Tanzania om medewerkers en directie te ondersteunen in het dagelijks werk, bij het verhogen van de verkoopvaardigheden en effectiviteit van het team.

Viafrica

Wouter Scheurwater werkte onder meer als erp-consultant en consultancy manager. Hij ondersteunde het management en het team van Viafrica Kenya bij het herijken van de bedrijfsprocessen en de werkzaamheden.


Consultant André Heijstek begeleidt bedrijven bij het inrichten van hun softwareprojecten en voert assessments uit. Hij onderzocht vanuit de Viafrica-vestiging in Tanzania hoe de service visits en installaties op de scholen waar Viafrica computerlokalen heeft ingericht, efficiënter konden worden uitgevoerd.


Michiel Teengs gaf leiding aan diverse ict-projecten. Hij werd uitgezonden naar de Viafrica-vestiging in Thika, Kenia, om met de medewerkers en het management de bedrijfsprocessen te verbeteren.

Oscar Buse Viafrica Tanzania training certificaat


Senior Unix/Linux-systeembeheerder Oscar Buse verbleef drie weken op het Viafrica ICT Center in Moshi, Tanzania. Daar ondersteunde hij de technische staf met Linux-systeembeheertrainingen.

Viafrica Margot Dijker


Margot Dijker is freelance trainer en coach gespecialiseerd in workloadmanagement, leiderschaps- en communicatietraining. Ze begeleidde de medewerkers van Viafrica Tanzania bij time management, team building en sales- en managementvaardigheden.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Gerelateerde artikelen

08-11-10  Viafrica ruilt oude PC's om voor nieuwe in Afrika

15-10-10  Eén laptop per kind?