EC geeft MobiCloud 4,45 miljoen financiering

04-02-2013 09:59 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Apps | Lees meer over de bedrijven: Europese Commissie, EsperantoXL | Er is 1 reactie op dit artikel | Permalink

De Europese Commissie geeft het MobiCloud-consortium 4,45 miljoen euro financiering. Dit consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en bestaat daarnaast uit Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL (Nederland), Costain (Verenigd Koninkrijk) en Comit Projects (Verenigd Koninkrijk). Het doel van het project is om de levering van nieuwe mobiele diensten in de cloud te stimuleren en de opkomst van een Europees ecosysteem van ontwikkelaars van mobiele cloudapplicaties te ondersteunen.

Het MobiCloud-project wordt mede gefinancierd via het ict-beleidsondersteuningsprogramma (Policy Support Programme of PSP) voor concurrentievermogen en innovatie (Competitiveness and Innovation framework Programme of CIP). Het verminderen van de kosten en complexiteit van mobiele applicatieontwikkeling door middel van cloudtechnologieën is een strategische doelstelling van de Europese Commissie. Met MobiCloud wordt het voor kleinere bedrijven, en niet alleen voor mondiale erp-leveranciers, haalbaar om snel mobiele apps voor hun bestaande zakelijke applicaties te ontwikkelen en op de markt te brengen.

De Europese Commissie wil een snellere invoering van cloud computing bevorderen in alle sectoren van de economie, zodat ict-kosten gereduceerd kunnen worden. Gecombineerd met nieuwe digitale mogelijkheden leidt dit tevens tot een stimulans voor productiviteit, economische groei en werkgelegenheid.

Diensten in de cloud

Het Mobicloud-project voert vier voorbeeldprojecten uit die betrekking hebben op de markten stadsvervoer, spoorwegen, interim personeelsmanagement en de bouw. Hierbij hebben eindgebruikers met smartphones of tablets toegang tot een breed scala aan diensten die zijn opgeslagen in de cloud.

MobiCloud biedt een samengesteld scherm (mobiele mash-up) die gegevens uit verschillende it-systemen combineert. Afhankelijk van de context (locatie, rol, vaardigheden, beschikbare collega’s, et cetera) geeft de app verschillende diensten weer die real-time reageren op veranderingen (nieuwe werkorders, foutmeldingen, meldingen).

Bedrijven die deel uit willen maken van het MobiCloud-ecosysteem worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het early adopter-programma, waarin toegang wordt verleent tot een MobiCloud-testomgeving ten behoeve van eigen proefprojecten.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKFonz, 11-04-2013 23:15
Dit klinkt allemaal erg veelbelovend en en buitengewoon belangrijk voor Europa om mee te kunnen komen in deze ontwikkelingen die onze wereld en werkwijze in rap tempo veranderen.
 
Ik ben er inmiddels achtergekomen dat de officiele website van dit project www.mobicloudproject.eu is en dat het gebaseerd is op de AIQ platform van Appear die hier wordt gedemonstreerd:
http://www.youtube.com/watch?v=JHZsjLf0m1o
 
Ook heb ik ergens gelezen dat er een delegatie van MobiCloud aanwezig zal zijn in Rotterdam op de Enterprise Mobility Exchange van 21-23 mei.
Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1560 6.2
Klik voor meer info2 1293 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1066 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 519 6.1
Klik voor meer info9 394 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2