Informatica gebruikt IBM's DB2

25-08-1998 00:00 | Door Redactie Computable | Lees meer artikelen over: Databases, DB2, Informatica-software | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Informatica vertaalt zijn Powercenter 1.5- en Powermart 4.5-software naar IBM's DB2 Universal Database. Hiermee moeten gebruikers van die databank makkelijker en sneller datapakhuizen en datamarten op kunnen zetten in heterogene computeromgevingen.

DB2 doet dan dienst als centrale opslagplaats op zowel Windows NT- als Unix-machines.
Paul Albright, vice-president marketing bij Informatica, zegt dat de producten van zijn firma altijd al gegevens uit DB2 ondersteunden, maar dat dat nog niet op dat platform zelf gebeurde. "Om data te ontwerpen en te integreren in DB2, moesten we tot op heden een niet-IBM databank gebruiken", aldus Albright. Informatica en IBM hebben gezamenlijk de software vertaald en aangepast om te draaien op de DB2-databank.
Volgens Albright kan de complete levenscyclus van een datapakhuis nu worden uitgevoerd op DB2 zonder dat er een andere databank nodig is. De twee bedrijven verzorgen samen de marketing en verkoop van deze software. Informatica biedt voortaan dus ook steun voor DB2. Deze softwareleverancier wil zo de grote groep DB2-gebruikers bereiken en mikt daarbij met name op de telecommunicatie-, nutsmiddelen- en productiemarkten.
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter