Gebruikersvereniging Cognos gooit roer om

11-12-2008 11:26 | Door Pim van der Beek | Lees meer artikelen over: Cognos | Lees meer over het bedrijf: Cognos | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Samenwerken

Het nieuwe bestuur van de gebruikersvereniging voor Nederlandse Cognosgebruikers CUGNL gaat op zoek naar meer en actievere leden. De gebruikelijke sprekersconferenties moeten wijken voor informele netwerkbijeenkomsten, er komt meer aandacht voor specifieke gebruikersgroepen en de kosten voor lidmaatschap gaan omlaag.

Het nieuwe bestuur van de CUGNL (Cognos User Group Netherlands) gooit het roer om. Dat stelt de twee maanden geleden aangetreden voorzitter Eron Polak, bi-consultant bij Hot Item. De gebruikersvereniging richt zich zowel op applicatieontwikkelaars als gebruikers van business intelligence-middelen.

Polak wil het ledental opkrikken. "Na evaluaties met het oude bestuur kwam naar boven dat gebruikers behoefte hebben aan netwerkevenementen. Vroeger vergaarde iedereen kennis op conferenties met sprekers, tegenwoordig wint men veel vaker informatie in tijdens informele bijeenkomsten." De gebruikersclub heeft voor het komende jaar al vier van die evenementen gepland. Het gaat bijvoorbeeld om een beachvolleybaltoernooi.

Specifieke gebruikers

CUGNL richt zich ook meer op specifieke gebruikersgroepen. Polak: "Het is niet zo dat we presentaties van sprekers volledig uitbannen, we gaan juist op zoek naar interessante sprekers voor specifieke gebruikersgroepen. Belangstellenden hoeven dan niet een heel programma door waarbij de informatie van maar een aantal sprekers interessant is." De voorzitter noemt als voorbeeld een op stapel staande bijeenkomst voor Cognos consolidation consultants. Daar wordt binnen beperkte kring informatie gegeven over een van de nieuwe producten die Cognos door overnames heeft gekocht.

De vereniging telt nu ongeveer 130 leden. Dat aantal moet binnen een jaar geroeid zijn tot tweehonderd. Om meer leden te trekken gaan de lidmaatschapstarieven omlaag en wordt het voor bedrijven financieel aantrekkelijker om met een aantal werknemers lid te worden van de vereniging.

CUGNL

De gebruikersvereniging voor Nederlandse Cognos Gebruikers is gericht op iedereen die als gebruiker, ontwikkelaar of manager met Cognos-software te maken heeft. De vereniging wil een netwerk creëren van actieve leden die kennis delen en de belangen behartigen van de gebruikers van Cognos-software.

De vereniging is voortgekomen uit de in 1990 opgerichte 'Dutch PowerHouse Userclub'. Met het uitbreiden van de producten van Cognos verbreedde de CUGNL  zijn aandachtsveld en  veranderde in 1995 de naam naar de 'Cognos Users Group Netherlands'. Er is aandacht voor gebruikers van zowel application development tools (adt) als business intelligence tools. Per december 2008 is de vereniging zich meer gaan richten op het bij elkaar brengen van de leden.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2235 6.76
Klik voor meer info 2 1640 6.73
Klik voor meer info 3 1315 6.66
Klik voor meer info 4 949 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 705 6.35
Klik voor meer info 7 492 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1185 6.10
Klik voor meer info 10 896 6.02