Gemeente Arnhem vraagt BI-advies

26-08-2011 13:54 | Door Jolein de Rooij | Lees meer artikelen over: Consulting, Aanbesteding, Cognos | Lees meer over het bedrijf: Gemeente Arnhem | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

De gemeente Arnhem zoekt advisering op het gebied van business intelligence. Dat blijkt uit een Europese aanbesteding die de gemeente heeft uitgeschreven. Het adviesbedrijf moet zich bezig gaan houden met het ontwikkelen en beheren van Cognos-frameworks, -rapporten en -kubussen.

De gemeente Arnhem heeft in 2007 Cognos 8 geïmplementeerd als standaard voor het inrichten en presenteren van managementinformatie. De belangrijkste gemeentelijke systemen zijn inmiddels ontsloten, aldus de gemeente. Daarbij gaat het onder meer om het financiële informatiesysteem Decade van Unit4, personeels-informatiesyteem Beaufort van Raet, uitkeringsapplicatie GWS van Centric en facilitair informatiesysteem Planon.

Ontsluiten nieuwe bronsystemen

Stadhuis van Arnhem

Stadhuis van Arnhem

Het adviesbedrijf dat de gemeente zoekt gaat zich bezighouden met het ontsluiten van bronsystemen waarvan 'de leverancier geen framework van Cognos kan leveren, of waarvan het framework niet voldoet aan de eisen die de gemeente Arnhem stelt'.

In die gevallen wil de gemeente een Cognos-framework laten ontwikkelen en beheren door een IBM Cognos-gecertificeerde leverancier, ' zijnde de leverancier die wij middels deze aanbesteding willen selecteren'. Elk van deze opdrachten zal 'projectmatig worden aangepakt'.

Minder beheer

De gemeente wil zoveel mogelijk intelligentie in Cognos-frameworks verwerken. 'Het voordeel hiervan is dat de informatievoorziening generieker wordt, waardoor er uiteindelijk minder beheer nodig is', staat in het aanbestedingsdocument.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

9 vacatures
ICT sr Officer Applications

Apotex Nederland B.V. , Leiden

Business System Specialist

We4ict , Meerssen

IT Associate

Solid Mortgages B.V. , Amsterdam Zuidoost

Junior Informatie Analist / Designer

KAS BANK N.V. , Amsterdam

Functioneel Beheerder Zorg

Albert Schweitzer ziekenhuis , Dordrecht

Top 10 reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1882 6,9
Klik voor meer info2 1423 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1163 6,5
Klik voor meer info5 1105 6,5
Klik voor meer info6 1038 5,9
Klik voor meer info7 845 6,7
Klik voor meer info8 638 5,9
Klik voor meer info9 510 6,4
Klik voor meer info10 437 5,9