Fall sweep treft ook Code Search, Buzz en Jaiku

Google stopt opnieuw met enkele producten

17-10-2011 10:59 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: API | Lees meer over het bedrijf: Google | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Permalink
Android T-Mobile Google

Google heeft aangekondigd te stoppen met de dienst Code Search, een zoekmachine voor open source-code. De dienst gaat op 15 januari 2012 offline, meldt vice president Product Bradley Horowitz van Google. Ook de API zal niet meer worden aangeboden.

Het verdwijnen van Code Search is onderdeel van de zogeheten ‘fall sweep', de grote schoonmaak die Google dit najaar in zijn productenportefeuille houdt. De actie moet het bedrijf meer focus geven op de producten die het in de toekomst wil blijven leveren.

Naast Code Search verdwijnen ook Twitter-concurrent Buzz en vriendenupdatedienst Jaiku. De functionaliteit van Jaiku wordt opgenomen in de social media software Google+. Ook schrapt Google het universitaire onderzoeksprogramma voor Googles zoekmachine, dat een klein aantal wetenschappelijke onderzoekers via een API inzicht gaf in hoe Googles zoekresultaten tot stand komen. Eerder staakte Google al tien producten.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKDick van Tongeren, 17-10-2011 12:29
Dat Google af en toe haar producten portfolio onder de loep neemt lijkt me niet verkeerd. Dat ze ook het onderzoeksprogramma voor de zoekresultaten stopt snap ik ook maar houdt dat in dat er dan geen inzicht meer is in hoe de zoekresultaten tot stand komen? Wordt de angst dat Google bepaalt wat je vindt, dan toch bewaarheid?
De redactie vindt deze reactie: GoedWilma Haak, 18-10-2011 9:40
Is inderdaad goed dat Google af en toe alles onder de loep neemt. Over de inzicht van zoekresultaten; er is een test geweest hoe de zoekresultaten eruit zien als je ingelogd bent met een google account. Die zijn dus anders dan als je niet ingelogd bent. Er was een voorbeeld van iemand die zocht op auto's, bij de eerste resultaten kwam Ford tevoorschijn bij de resultaten zonder in gelogd te zijn kwam ford helemaal niet voor. Achteraf blijkt dat deze meneer Ford in zijn google + circle heeft. OK, Google probeert natuurlijk klant vriendelijk te zijn omdat deze meneer aangegeven heeft dat dit auto merk zijn interesse heeft, maar ik vind het steeds meer en meer op "big brother is watching you" lijken.
20 vacatures
Systems Engineer

Travix Nederland B.V. , Amsterdam

Senior Systeembeheerder

De Bascule , Duivendrecht

Netwerk- Systeembeheer

Wazda-IT Solutions , Goor

Managed Services Engineer m/v / systeembeheerder

PK Automatisering , Assen

Senior Systeembeheerder

ORTEC bv , Zoetermeer

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0