Woonpartners Midden-Holland kiest Corporatie Cloud

13-02-2013 10:49 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: Consulting, Woningcorporaties, Archivering | Lees meer over de bedrijven: NCCW, Computable | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Staand van links naar rechts: Mark Hoftijzer, hoofd afdeling financiën Woonpartners, Anton Kuypers, accountmanager NCCW, Martien Zijderhand, senior business consultant/overall programmamanager Woonpartners. Op de voorgrond: Peter Bos, manager sales & marketing NCCW en René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners.

Staand van links naar rechts: Mark Hoftijzer, hoofd afdeling financiën Woonpartners, Anton Kuypers, accountmanager NCCW, Martien Zijderhand, senior business consultant/overall programmamanager Woonpartners. Op de voorgrond: Peter Bos, manager sales & marketing NCCW en René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners.

Woonpartners Midden-Holland heeft zijn contract met automatiseerder NCCW met vijf jaar verlengd. Naast het gebruik van het primaire systeem BIS NOA gaat de woningcorporatie uit Waddinxveen gebruikmaken van de Corporatie Cloud van NCCW. Dit jaar start de corporatie met het overbrengen van het reparatieverzoekenproces naar de cloud. Daarbij worden huurders in staat gesteld om naast het indienen van een reparatieverzoek ook zelf een afspraak in te plannen.

Woonpartners Midden-Holland is een woningcorporatie in de gemeenten Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Boskoop met een bezit van circa 6200 woningen en 750 andere verhuurbare eenheden. De corporatie is gebruiker van het primaire systeem BIS NOA van NCCW. In het kader van de verdere digitalisering van de dienstverlening werken beide partijen aan een systeem waarbij huurders niet alleen een reparatieverzoek kunnen indienen, maar voortaan ook zelf een afspraak kunnen inplannen. Deze toepassing wordt aangeboden in de Corporatie Cloud van NCCW.  

De automatiseerder heeft samen met Cordys, leverancier van business process management-software, de Corporatie Cloud opgezet, een dienst waarbij corporaties hun bedrijfsprocessen vanuit meerdere systemen in een cloudomgeving via webservices in één gebruikersinterface kunnen afhandelen. Volgens NCCW hoeven corporaties hierdoor geen forse investeringen meer te doen in de aanschaf van nieuwe bedrijfssoftwarepakketten.

Hoofdprocessen in de cloud

NCCW-directeur Wibo Pollmann legde eerder aan Computable uit dat er bij een corporatie gemiddeld 32 hoofdprocessen te onderscheiden zijn; de helft hiervan wordt ondersteund door een primair systeem, de andere helft door gespecialiseerde systemen. 'Wanneer je deze hele cirkel in een cloudomgeving hangt met aan de bovenkant business management software om de processen aan te sturen en aan de onderkant goede integratietools, kun je blijven werken met je huidige systemen en zijn processen veel efficiënter in te richten.'

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

12 vacatures
Senior Linux Systeembeheerder

Net Ground B.V. , Nootdorp

Instrumentatietechnicus afdeling Beheer & Advies m/v

UMC Utrecht , Utrecht

Senior systeembeheerder

Mediacollege Amsterdam , Amsterdam

Rapportagebouwer Cognos (36 werkuren)

gemeente Ede , Ede GD

IT beheerder

Haagse Hogeschool , 's-Gravenhage

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1817 6,9
Klik voor meer info2 1401 6,5
Klik voor meer info3 1349 6,4
Klik voor meer info4 1141 6,3
Klik voor meer info5 1079 6,3
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 814 6,6
Klik voor meer info8 605 5,8
Klik voor meer info9 495 6,3
Klik voor meer info10 427 5,8