'ICT-bedrijf moet naar Facebook kijken' | Nieuws | Computable

'ICT-bedrijf moet naar Facebook kijken'

18-10-2011 11:54 | Door Laura Kempenaar | Lees meer artikelen over: SAN, Social media, SaaS, Salesforce | Lees meer over de bedrijven: Oracle, Facebook | Er zijn 7 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Facebook met Benioff van Salesforce

Marc Benioff

Marc Benioff

Salesforce-ceo Marc Benioff vindt dat de gehele ict-industrie socialer moet worden. Dit zei hij tijdens de Web 2.0 Summit in San Francisco. Hij meent dat Facebook het schoolvoorbeeld wordt van hoe een consumentenbesturingssysteem eruit zou moeten zien. 'Alles wat ik wil, zie ik terug op Facebook', aldus de ceo. Een wat minder sociaal verantwoorde uitspraak deed hij echter ook, met betrekking tot de openbare cloud die Oracle in oktober 2011 aankondigde. Deze zou niet efficiënt, niet democratisch en niet open in elkaar zitten.

Het rommelt tussen de twee ceo's van Oracle en Salesforce sinds Oracle OpenWorld. Tijdens de conferentie, begin oktober 2011, werd de presentatie van Benioff geannuleerd door Oracle-ceo Larry Ellison. Daar was Benioff niet van gecharmeerd en daarom besloot hij tegenover de conferentiezaal van Oracle, zelf alsnog een presentatie te geven. Benioff, die vroeger voor Oracle werkte, gaf daarin kritiek op de ‘proprietary mainframes' en ‘gesloten systemen' die Oracle aan zijn klanten biedt. 'Deze systemen zijn niet geschikt voor cloud computing en sociale netwerken, die meer standaardtechnolgie gebruiken en in trek zijn bij cio's en it-managers', aldus Benioff.

Op 18 oktober 2011, tijdens de Web 2.0 Summit, opende Benioff wederom het vuur op Oracle, door mensen te waarschuwen voor een foute cloud, omdat deze niet efficiënt, niet democratisch en niet open zou zijn. Een sneer naar de deze maand aangekondigde public cloud van Oracle, die zowel platformdiensten als databases, Java en beveiliging als een applicatiegedeelte bevat en zo open mogelijk wordt, volgens Oracle-ceo Ellison.

Meer lijken op Facebook

Ellison laat de aantijgingen van Benioff niet over zijn kant gaan en noemt Salesforce een 'ranzig, goedkoop motel van clouddiensten'. In ieder geval zullen die diensten steeds meer op het sociale netwerk Facebook gaan lijken, want dat is waar Benioff al sinds maart 2010 voor pleit. Er komt een sociale revolutie in de bedrijfssoftware, meent hij. Door meer te kijken naar social media, wordt er ook beter gekeken naar de behoeften van consumenten. Hij vindt het belangrijk dat merken nu met hun klanten op social media kunnen communiceren, maar ook dat klanten real-time hun eigen merken kunnen bereiken.

Gerelateerde artikelen

03-02-12  Facebook steekt Google naar beurskroon

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1048 6.77
Klik voor meer info 3 1864 6.76
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 2649 6.56
Klik voor meer info 6 562 6.53
Klik voor meer info 7 1124 6.43
Klik voor meer info 8 539 6.34
Klik voor meer info 9 923 6.33
Klik voor meer info 10 1278 6.32