Target-project levert vier nieuwe bedrijven op

31-01-2013 10:29 | Door Sander Hulsman | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Start-up

Vanuit het Europees gesubsidieerde Target-project zijn door Target Holding vier nieuwe bedrijven gestart in Noord-Nederland. Dit zijn e-Vitality, Dataprovider Links, Songa en Veam Video. Alle vier de bedrijven spelen op hun eigen manier in op de groeiende datastroom. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in dataopslag en databewerking.

Het gebruik van grote hoeveelheden data neemt in allerlei toepassingen hand over hand toe. De grens van wat bestaande automatiseringsmethodieken aankunnen in dataopslag en databewerking, komt in zicht. Target heeft de financiële injectie gebruikt om zijn kennis en expertise door te geven aan de vier nieuwe organisaties en stelt hiervoor zijn ict-infrastructuur beschikbaar.

e-Vitality en Dataprovider Links

e-Vitality ontwikkelt e-Health-producten en -diensten op maat voor het online faciliteren en monitoren van zelfmanagement en vitaliteit in het zorgproces van cliënten en voor (secundaire) preventie in de (bedrijfs)gezondheidszorg. Met het e-Vitality-platform kunnen oefentherapeuten Cesar/Mensendieck- en fysiotherapeuten hun cliënten online behandelen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een efficiëntere inzet van zorg en een betere beschikbaarheid van zorg. De toename van zowel de opslag als de verwerking van multimediale sensordata zijn mogelijk door de expertise en de infrastructuur van Target.

Dataprovider Links brengt de belangrijkste navigatie op het internet in kaart. Het bedrijf maakt zichtbaar hoe websites naar elkaar linken en wat de reden en waarde van die links zijn. Klanten van de Dataprovider Links-database kunnen alle belangrijke informatie over de links naar een website vinden via een eenvoudige webinterface. Dataprovider Links heeft de ambitie de grootste linkdatabase van de wereld te worden. De database wordt opgeslagen en verwerkt op de Target-infrastructuur.

Songa en Veam Video

Songa is een online muziekdienst die gebruik maakt van het ruime aanbod aan muziekvideo's aanwezig op Youtube. Gebruikers kunnen playlists maken van hun favoriete muziek en deze vervolgens delen met vrienden en via bekende social media-kanalen. De actieve community en diensten van Songa gaan zich verder ontwikkelen tot een concept door onder andere de inzet van de Target-patroonherkenningstechnologie voor big data.

Veam Video biedt een interviewplatform waarmee gebruikers zelf thuis een videosollicitatie kunnen opnemen. De invoering van een geautomatiseerd systeem biedt bedrijven eenvoudige en tijdbesparende mogelijkheden voor onder andere sollicitaties en trainingen. Het concept vereist op termijn de opslag en intelligente verwerking van zeer grote hoeveelheden data.

6 vacatures
Senior Database Administrator (36 uur per week)

Servicecentrum Drechtsteden , Dordrecht

MS Dynamics NAV Specialist

Ammeraal Beltech B.V. , Heerhugowaard

Database Administrator

Waterland Ziekenhuis , Purmerend

Data Migration IT Specialist

Uitzendburo de Werkstudent , Amsterdam

Senior Database Administrator

VWE voertuiginformatie en -documentatie , Heerhugowaard

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0