Mashup-wedstrijd: zoeken en plannen

19-12-2007 09:40 | Door Redactie Computable/Emerce | Lees meer artikelen over: Mashup | Lees meer over de bedrijven: Microsoft, TU Delft | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
ben jij beter dan microsoft

Zoeken, vinden, plannen en herinneren zijn de centrale thema's bij de tweede finale van de mashup-wedstrijd 'Ben jij beter dan Microsoft?'. Vanmiddag wordt de winnaar onder de jeugdige programmeurs bekend.

Voor de tweede keer organiseren bureau TamTam, de TU Delft en Microsoft een mashup-wedstrijd. Studenten is gevraagd hun ideale mashup te maken en in te zenden ter beoordeling door TamTam en twee Delftse professoren. Vorig jaar won Treinvizier.nl, een site waar op een Google Map vertraagde treinen worden geplot.

Ook dit jaar spelen de spoorwegen bij een van de finalisten een centrale rol. Met NS Agenda kunnen gebruikers via hun Gmail-account en Google Calendar kort voor vertrek met de trein reisinformatie ontvangen per sms. De site VanAnaarBewuster.nl laat zien met welk voertuig een reiziger het minst milieuvervuilend bezig is, afgezet tegen de tijd die de reis kost. De site vergelijkt reistijden en kooldioxide-uitstoot van fietsers, OV-reizigers en automobilisten.

Studentenkamers

Studentenkamer.nl plot het aanbod van studentenkamers van Duwo.nl op een Google Map. En finalist Treelz.com laat internetters via een Google Map vertellen waar ze zijn en waren. Deze dienst is te vergelijken met de vroegere verschijningsvorm van het Duitse Plazes.com.

De wedstrijdregelementen schrijven voor dat deelnemers op zijn minst één Microsoft-technologie moeten gebruiken om te zien dat ze beter zijn dan Microsoft. Twintig deelnemers meldden zich aan voor de wedstrijd. Negen van hen zonden uiteindelijk een al dan niet werkend concept in.

Winnaar

De finale vindt vanmiddag plaats aan de TU Delft. De stem van de jury telt voor 70 procent. De stem van het publiek weegt voor 30 procent bij de bepaling wie de winnaar is. Cadeau website is de laatste finalist. De maker leverde echter geen werkbare mashup op, maar enkel een conceptbeschrijving.
Gerelateerde artikelen

29-02-08  Programmeertalenten ontwikkelen mash-ups

101 vacatures
Web Developer ASP.NET C# (Medior / Senior)

NiDiDo BV , Barneveld

PHP Programmeur

BWSS B.V. , Deventer

.NET (C#) Programmeur

Let's build IT , Hoorn NH

Pielen in PHP, of on Rails in Ruby?

ForecastXL (via Quoratio BV) , Groningen

Senior SAP BW Specialist - Tilburg

Achmea , Tilburg

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1560 6.2
Klik voor meer info2 1293 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1066 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 519 6.1
Klik voor meer info9 394 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2