Cadac lijft CAD-tak NPQ Solutions in

19-10-2011 08:39 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: CAE | Lees meer over de bedrijven: Cadac, NedGraphics, NPQ CAD Solutions | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

NPQ Solutions uit Bunnik stoot per 1 januari 2012 zijn cad-activiteiten af aan de Cadac Groep uit Heerlen. Het bedrijf wil zich wil zich volledig richten op het leveren van software voor facility management. Het onderdeel NPQ CAD Solutions is als softwareontwikkelaar actief met ontwerp- en beheersoftware voor installatiebedrijven, installatieadviesbureaus en beheerders van gebouwencomplexen. Cadac Groep zal deze tak samenvoegen met zijn eigen digitale ontwerpactiviteiten voor architecten, aannemers en ingenieursbureaus.

Cadac verwacht door de bundeling van zijn cad (computer aided design)-activiteiten met die van de NPQ een sterke positie te kunnen innemen als aanbieder van oplossingen onder BIM. Dit is het Bouwwerk Informatie Model voor het uitwisselen van standaardontwerpdata van gebouwen. In de bouwwereld wordt al gepraat over het breed invoeren en gebruiken van dit BIM om te komen tot meer efficiency en het reduceren van faalkosten binnen het bouwproces.

Na de bundeling beschikt Cadac Groep over circa veertig software-ontwikkelaars en consultants voor het creëren, beheren en delen van digitale ontwerpinformatie in het bouwkundige marktsegment. Daarnaast is het bedrijf op het ontwerpvlak actief met NedGraphics, leverancier van teken- en ontwerpsoftware voor het civieltechnische marktsegment en geografische informatiesystemen bij de overheid. Beide divisies worden vanaf 1 juli 2012 gehuisvest in een nieuw pand in Vianen, aan het kruispunt tussen de A2 en A27.

Internationaal opererend

Cadac levert ook nog clouddiensten én documentbeheeroplossingen op basis van het Microsoft Sharepoint-platform. Het bedrijf, in 1986 opgericht door de toen twintigjarige bouwkundige in opleiding Jan Baggen, is partner van Autodesk, Microsoft en Oracle. In Nederland heeft Cadac vestigingen in Heerlen, Amsterdam. Moordrecht, Meppel en Vianen (Nedgraphics). Het bedrijf is ook in België actief (Gent, Hasselt) en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië en Australië. Bij de Cadac Groep werken zo'n tweehonderd mensen die in 2010 een omzet genereerden van 27,5 miljoen euro en een brutowinst van 2,4 miljoen euro.
100 vacatures
Web Developer ASP.NET C# (Medior / Senior)

NiDiDo BV , Barneveld

PHP Programmeur

BWSS B.V. , Deventer

.NET (C#) Programmeur

Let's build IT , Hoorn NH

Pielen in PHP, of on Rails in Ruby?

ForecastXL (via Quoratio BV) , Groningen

Senior SAP BW Specialist - Tilburg

Achmea , Tilburg

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2