Start-up Wercker krijgt geld uit Silicon Valley

24-01-2013 11:55 | Door Rik Sanders | Lees meer over het bedrijf: Wercker | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Wercker, het Amsterdamse ontwikkelplatform voor software in de cloud, heeft financiële steun gekregen van de Amerikaanse investeerder Greylock Partners uit Silicon Valley. Ook de Amsterdamse durfkapitalisten Vitulum Ventures en Shamrock Ventures, begeleider van de investeringsronde, steken geld in het bedrijf. De Amsterdamse start-up gaat met het extra kapitaal zijn platform opschalen om wereldwijd meer softwareontwikkelaars te kunnen bereiken.

Het totale investeringsbedrag is niet bekendgemaakt, maar ligt volgens het Financieele Dagblad rond de een miljoen dollar.

Het cloudplatform van Wercker biedt bedrijven de mogelijkheid updates van hun software razendsnel te verspreiden. Ook kunnen ontwikkelteams via het platform elkaars vorderingen bekijken en bespreken. Wercker draait nog in een private bètaversie; geïnteresseerde partijen kunnen een verzoek tot een bètatoegang indienen via http://beta.wercker.com.

Innovatie

Wercker, opgericht door Micha Hernandez van Leuffen, maakte deel uit van het Rockstart Accelerator startup-programma uit Amsterdam. Ook kreeg het steun vanuit het Mozilla’s WebFWD programma. Met hulp van NexusLabs, een Amerikaans/Nederlandse stichting die zich bezighoudt met het stimuleren van technologische innovatie, kon Wercker contact leggen met Amerikaanse investeringspartijen, zoals Greylock Partners.

Video

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

66 vacatures
Ervaren .NET web ontwikkelaar

Juice B.V. , Nistelrode

Front-end Developer

ForecastXL (via Quoratio BV) , Groningen

Software Engineer

MessageBird BV , Amsterdam

Senior Webdeveloper

VNU Vacature Media , Amsterdam

UX Developer

Uniface , Amsterdam Zuidoost

Top 10 reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1893 6,9
Klik voor meer info2 1427 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1169 6,5
Klik voor meer info5 1105 6,5
Klik voor meer info6 1048 5,9
Klik voor meer info7 847 6,7
Klik voor meer info8 639 5,9
Klik voor meer info9 514 6,4
Klik voor meer info10 437 5,9