OmgevingsAlert wint Nationale App-prijs

25-01-2013 09:42 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Apps | Lees meer over het bedrijf: ministerie van EZ | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
OmgevingsAlert

Dienstverlener Andersteboven heeft de Nationale App-prijs gewonnen met zijn app OmgevingsAlert. Volgens de jury is OmgevingsAlert de beste Nederlandse toepassing (app) waarbij gebruik gemaakt wordt van een databron van de overheid. Uit handen van minister Blok kreeg het bedrijf de prijs van 12.500 euro.

De Nationale App-prijs is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken dat met het uitreiken van de prijs het hergebruik van overheidsdata wil bevorderen. De organisatie van de wedstrijd is in handen van ECP, platform voor de informatiesamenleving. De uitreiking vond plaats tijdens het iBestuur-congres.

Minister Blok was in zijn toespraak enthousiast over de inzendingen. ‘Ik ben erg onder de indruk van het aantal inschrijvingen voor de app prijs, maar liefst 26. Dit zegt wel iets over de creativiteit en inventiviteit van de Nederlandse ict-professionals en daar ben ik trots op.’

OmgevingsAlert

OmgevingsAlert scoorde volgens de jury het hoogst op originaliteit, potentie, businessmodel, bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De applicatie geeft inzicht in welke vergunningaanvragen in iemands buurt spelen, variërend van een sloop-, bouw- of kapvergunning tot een milieuvergunning. Op deze manier kan gemakkelijk het overzicht worden bewaard in de eigen buurt, met behulp van een alert-functie, zonder de huis-aan-huis bladen te hoeven raadplegen.

De applicatie is nu nog voor slechts een beperkt aantal gemeenten beschikbaar, maar heeft volgens de jury potentie om uit te breiden dankzij een goed doordacht businessmodel. Bovendien is het voor gemeenten zeer eenvoudig zich aan te sluiten om zo ook hun data laagdrempelig ter beschikking te stellen aan de burger.

AbelLife en Tijdbalk.nl

De overige twee genomineerde apps waren AbelLife, een wandel- en fietsrouteapplicatie die ook offline gebruikt kan worden, en Tijdbalk.nl, waarmee een tijdbalk gemaakt kan worden met eigen en historische foto’s of filmpjes. Zij vielen niet in de prijzen maar kregen wel een eervolle vermelding.

De jury van de Nationale App-prijs bestond uit John Post (Platform Open Data), Paul Suijkerbuijk (data.overheid.nl), Valerie Frissen (topsector creatieve industrie/TNO), Brigitte Zonneveld (ministerie van Economische Zaken) en Edwin Rijkaart (medeoprichter Buienradar).

Video: OmgevingsAlert-app

Introducing the Windows 8.1 Update
03-04-2014 - In artikel: Microsoft laat touch los in Windows 8.1

Paaldansende robots bij Tobit op CeBIT 2014
13-03-2014 - In artikel: Gratis app bouwen met Facebook als CMS

SAP CeBIT 2014 -- The British Way
12-03-2014 - In artikel: Microsoft wordt supermarkt, IBM stapt in wellness

Meet Project Ansible
11-03-2014 - In artikel: Unify koppelt werkplek aan social media

Gerelateerde artikelen

18-01-13  Drie apps maken kans op Nationale App-prijs 2013

101 vacatures
Web Developer ASP.NET C# (Medior / Senior)

NiDiDo BV , Barneveld

PHP Programmeur

BWSS B.V. , Deventer

.NET (C#) Programmeur

Let's build IT , Hoorn NH

Pielen in PHP, of on Rails in Ruby?

ForecastXL (via Quoratio BV) , Groningen

Senior SAP BW Specialist - Tilburg

Achmea , Tilburg

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1559 6.2
Klik voor meer info2 1293 6.0
Klik voor meer info3 1265 6.2
Klik voor meer info4 1066 6.2
Klik voor meer info5 975 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 519 6.1
Klik voor meer info9 394 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2