EC geeft MobiCloud 4,45 miljoen financiering

04-02-2013 09:59 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Apps | Lees meer over de bedrijven: Europese Commissie, EsperantoXL | Er is 1 reactie op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

De Europese Commissie geeft het MobiCloud-consortium 4,45 miljoen euro financiering. Dit consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en bestaat daarnaast uit Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL (Nederland), Costain (Verenigd Koninkrijk) en Comit Projects (Verenigd Koninkrijk). Het doel van het project is om de levering van nieuwe mobiele diensten in de cloud te stimuleren en de opkomst van een Europees ecosysteem van ontwikkelaars van mobiele cloudapplicaties te ondersteunen.

Het MobiCloud-project wordt mede gefinancierd via het ict-beleidsondersteuningsprogramma (Policy Support Programme of PSP) voor concurrentievermogen en innovatie (Competitiveness and Innovation framework Programme of CIP). Het verminderen van de kosten en complexiteit van mobiele applicatieontwikkeling door middel van cloudtechnologieën is een strategische doelstelling van de Europese Commissie. Met MobiCloud wordt het voor kleinere bedrijven, en niet alleen voor mondiale erp-leveranciers, haalbaar om snel mobiele apps voor hun bestaande zakelijke applicaties te ontwikkelen en op de markt te brengen.

De Europese Commissie wil een snellere invoering van cloud computing bevorderen in alle sectoren van de economie, zodat ict-kosten gereduceerd kunnen worden. Gecombineerd met nieuwe digitale mogelijkheden leidt dit tevens tot een stimulans voor productiviteit, economische groei en werkgelegenheid.

Diensten in de cloud

Het Mobicloud-project voert vier voorbeeldprojecten uit die betrekking hebben op de markten stadsvervoer, spoorwegen, interim personeelsmanagement en de bouw. Hierbij hebben eindgebruikers met smartphones of tablets toegang tot een breed scala aan diensten die zijn opgeslagen in de cloud.

MobiCloud biedt een samengesteld scherm (mobiele mash-up) die gegevens uit verschillende it-systemen combineert. Afhankelijk van de context (locatie, rol, vaardigheden, beschikbare collega’s, et cetera) geeft de app verschillende diensten weer die real-time reageren op veranderingen (nieuwe werkorders, foutmeldingen, meldingen).

Bedrijven die deel uit willen maken van het MobiCloud-ecosysteem worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het early adopter-programma, waarin toegang wordt verleent tot een MobiCloud-testomgeving ten behoeve van eigen proefprojecten.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter
?

80 vacatures
Programmeur (Back-end Senior) PHP

Fonq.nl B.V. , Utrecht

Systeemontwikkelaar (Drupal 7 specialist) M/V

Dedicon , Grave

Projectleider R&D

Van Breda B.V. , Brummen

Senior .Net Developer

DTG , Amsterdam Zuidoost

Integration Engineer (PHP)

Ephorus BV , Utrecht

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1804 6,9
Klik voor meer info2 1396 6,6
Klik voor meer info3 1347 6,5
Klik voor meer info4 1139 6,3
Klik voor meer info5 1076 6,4
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 808 6,6
Klik voor meer info8 601 5,8
Klik voor meer info9 491 6,3
Klik voor meer info10 421 5,9