Centric en Verbeeten koppelen IT aan oncologie

26-11-2012 11:34 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: EPD | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

Ict-dienstverlener Centric en specialistisch ziekenhuis Instituut Verbeeten bundelen hun kennis en kunde op het gebied van it en oncologie. Radiotherapie-instituten zijn als gevolg van deze samenwerking in staat het radiotherapeutische zorgproces met Centric-technologie te optimaliseren.

Centric en Instituut Verbeeten bieden radiotherapie-instituten de mogelijkheid om de functionaliteit, die Centric eerder als maatwerk voor Instituut Verbeeten ontwikkelde, te gebruiken. Deze software wordt aangeboden onder de naam Proces2Cure. Hiermee biedt Centric de instituten een totaaloplossing voor het primaire proces in de radiotherapie, waarin het elektronisch patiëntendossier is geïntegreerd.

De software wordt al enige tijd door Instituut Verbeeten gebruikt en is continu doorontwikkeld. Radiotherapie-instituten kunnen hierdoor gebruikmaken van technologie voor kosten- en foutreductie, kwaliteitsverbetering en gebruikersgemak. Omdat de processen tussen de verschillende radiotherapie-instituten in hoofdlijnen overeenkomen en Instituut Verbeeten de processtappen eerder vanuit de ‘lean filosofie’ definieerde, verwacht Centric de software relatief snel te kunnen implementeren. Centric neemt het technische gedeelte voor zijn rekening en Instituut Verbeeten ondersteunt Centric waar nodig met specialistische kennis op het gebied van oncologie.

Proces2Cure

Proces2Cure is een oplossing die de totale doorlooptijd verkort, waardoor patiënten eerder worden geholpen en artsen meer tijd hebben voor hun kerntaken. Het systeem ondersteunt elke stap in het radiotherapeutische zorgproces en zorgt voor de administratieve afhandeling. Daarin staan niet de gegevens van de patiënt centraal, maar het zorgproces dat de patiënt doorloopt. Door de behandeling van de patiënt in het proces centraal te stellen, wordt het proces dat patiënten afleggen verkort.

De software legt de verrichtingen aan een patiëntencase automatisch en zonder extra handelingen vast. Artsen en medewerkers registreren de facturabele verrichtingen voor behandelingen en diagnoses niet meer handmatig en verslaglegging gebeurt met behulp van spraakherkenning. Dit verslag kan rechtstreeks worden gecorrigeerd en is direct beschikbaar voor de betrokkenen.

6 vacatures
Senior Database Administrator (36 uur per week)

Servicecentrum Drechtsteden , Dordrecht

MS Dynamics NAV Specialist

Ammeraal Beltech B.V. , Heerhugowaard

Database Administrator

Waterland Ziekenhuis , Purmerend

Data Migration IT Specialist

Uitzendburo de Werkstudent , Amsterdam

Senior Database Administrator

VWE voertuiginformatie en -documentatie , Heerhugowaard

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1575 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1272 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 1000 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 528 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0