Leidse universiteit implementeert Peoplesoft | Nieuws | Computable

Leidse universiteit implementeert Peoplesoft

11-03-2010 11:07 | Door Rian van Heur | Lees meer artikelen over: Oracle-applicaties | Lees meer over de bedrijven: Peoplesoft, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Studenten op de universiteit Leiden.

Studenten op de universiteit Leiden.

De Universiteit Leiden neemt op 29 maart 2010 het studentvolg- en inschrijvingssysteem uSIS in gebruik. Dat systeem is gebaseerd op software van PeopleSoft en is ontwikkeld in het project Samenwerking Nieuw Studenteninformatiesysteem (SANS). Eerder stapte de Radboud Universiteit Nijmegen uit dat project, omdat de universiteit geen heil meer zag in het nieuwe systeem.

Leiden vervangt de ict-systemen ISIS en U-Twist. Sinds 4 maart 2010 is het oude systeem uit de lucht. ‘ISIS was een huis geworden dat naar gelang de behoeften naar alle kanten was uitgebouwd. Het had een bijgebouw in de vorm van U-twist. Het systeem was geen eenheid meer en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd', aldus een woordvoerder van de Universiteit van Leiden. Samen met de universiteit van Tilburg, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen koos de universiteit voor een nieuw studenteninformatiesysteem op basis van Peoplesoft Campus van softwaremaker Oracle. Dat systeem is aangepast aan de wensen van de universiteit. Dienstverlener Atos Origin hielp de universiteit bij de implementatie van het systeem.

Volgens de universiteit maakt het nieuwe systeem de studievoortgang voor studenten transparanter. Studenten kunnen zien hoeveel studiepunten ze hebben gehaald en hoeveel ze er nog moeten halen. Verder worden de brieven die in het kader van het bindend studieadvies zijn verstuurd in een account geplaatst. ‘uSIS levert meer dan ISIS data op waarvan de analyse dienstig kan zijn aan een betere inrichting van het onderwijs', zegt vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden.

In een keer live

De universiteit kiest ervoor om in een keer live te gaan. De universiteit van Tilburg en de Hogeschool van Amsterdam zijn vorig jaar alvast van start gegaan met het inschrijvingendeel, de Universiteit van Amsterdam gaat in april 2010 met dit deel van start.

De Radbouduniversiteit stapte eind 2009 uit het project. De Nijmeegse universiteit zei bij herhaling te zijn geconfronteerd met kostenoverschrijdingen, technische problemen en vertragingen in de uitvoering. Het systeem had in het voorjaar van 2009 bij de universiteit moeten werken. Later bleek dat het systeem pas in 2011 zou werken. Daarop startte de universiteit een nieuw aanbestedingstraject.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1049 6.79
Klik voor meer info 3 1866 6.78
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 564 6.64
Klik voor meer info 6 1127 6.56
Klik voor meer info 7 2651 6.52
Klik voor meer info 8 539 6.35
Klik voor meer info 9 1280 6.33
Klik voor meer info 10 925 6.19