VU koppelt SAP aan onderwijsapplicaties

07-04-2010 14:27 | Door Pim van der Beek | Lees meer artikelen over: E-learning, SOA | Lees meer over de bedrijven: webMethods, Vrije Universiteit, SAP, IDS Scheer | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

De Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam koppelt het studenteninformatiesysteem Student Lifecycle Management (SLcM) van SAP aan verschillende onderwijsapplicaties zoals de elektronische leeromgeving Blackboard en het collegeroosterprogramma Syllabus. Voor de koppeling wordt gebruik gemaakt van het integratieplatform webMethods en de soa-governance software Centrasite Active van Software AG. Ict-dienstverlener Uphantis uit Ede voert de opdracht uit.

Gebruikers van het studentinformatiesysteem moeten in 2011 via portals vanaf iedere locatie en op ieder tijdstip toegang krijgen tot de onderwijsinformatie. Studenten kunnen zich via het systeem inschrijven voor opleidingen en onderwijsactiviteiten, roosters raadplegen en de voortgang van hun studie inzien.

Naast het verbinden van interne applicaties met dit SAP-systeem, zullen ook externe applicaties worden gekoppeld. Zo zal Studielink, een centraal systeem voor alle hogescholen en universiteiten in Nederland, toegankelijk worden gemaakt. Via Studielink kunnen studenten zich op een centraal punt inschrijven, uitschrijven of wijzigingen doorvoeren. De koppeling tussen interne en externe applicaties en het studentinformatiesysteem van de VU moet de kans op fouten in de administratie verkleinen en de verwerking van gegevens efficiënter maken.

Software AG en Uphantis sloten eerder al een samenwerkingsverband voor de onderwijsmarkt. Hierbij was ook IDS Scheer betrokken; dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Software AG.

Vier miljoen euro

De opdracht is een uitbreiding op een eerdere aanbesteding. In november 2009 gunde de VU de implementatie van een basisversie van het studenteninformatiesysteem van SAP aan de Eindhovense dienstverlener 2B Interactive. Die order heeft een contractwaarde van vier miljoen euro.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

De voordelen van een ERP-systeem dat draait in een Virtual Private Cloud met 24/7 IT-beheer

Chrysal levert hoogwaardige bloemenvoeding en verzorgingsproducten om de kwaliteit van bloemen te optimaliseren.......

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.83
Klik voor meer info 2 1792 6.75
Klik voor meer info 3 2533 6.72
Klik voor meer info 4 1015 6.72
Klik voor meer info 5 1184 6.64
Klik voor meer info 6 870 6.51
Klik voor meer info 7 537 6.45
Klik voor meer info 8 1275 6.25
Klik voor meer info 9 1056 6.25
Klik voor meer info 10 532 6.23