Amsterdam is World Smart Capital 2013-2014

14-02-2013 11:39 | Door Sander Hulsman | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
amsterdam

Amsterdam heeft de primeur om als eerste de hoofdstad onder slimme steden in de wereld te zijn. De titel geldt voor 2013 en 2014 en is de pilot voor een titel die in de volgende jaren naar andere steden in de wereld gaat. Smart cities zijn vooral ict-gestuurd.

Alle grotere wereldsteden proberen tegenwoordig ‘smart’ te zijn in stedelijke ontwikkeling zoals mobiliteit, energie, infrastructuur, bestuur en betrokkenheid van de burger. Wereldwijd is er veel aandacht voor stedelijke transformatie. Smart City-concepten variëren van totaal nieuwe techno steden tot het betrekken van de burgers bij het maken van een leefbare stad waar ook in de toekomst gewerkt en prettig geleefd kan worden.

Kennishub

Het komende jaar zullen er in Amsterdam en ook in de regio Eindhoven, mededrager van de titel, een aantal projecten, bijeenkomsten en congressen worden georganiseerd om Amsterdam een waardige World Smart Capital te laten zijn en de bestaande ontwikkelingen verder uit te bouwen. Samen met Eindhoven en een aantal internationale partnersteden zal er gewerkt worden aan onderwerpen die voor de burger en de toekomst van de stad belangrijk zijn.

Amsterdam heeft de ambitie om een belangrijk kennishub te worden voor stedelijke oplossingen voor de toekomst. Het bedrijfsleven zal worden uitgenodigd om oplossingen te testen in en met de stad. Ook zullen steden waar Amsterdam en Eindhoven een relatie mee hebben uitgenodigd worden om mee te doen en mee te delen in de kennisopbouw.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

17 vacatures
ICT Consultant (Architect)

Sigmax , Enschede

Adviseur softwareontwikkeling

M&I/Partners , Amersfoort

Technisch Consultant ICT omg Nijmegen

TUNIX Digital Security , Nijmegen

Senior Technisch Consultant

DigitasLBi Netherlands BV , Amsterdam

Product Consultant Online Betalen

Currence Services B.V. , Amsterdam

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1830 6,9
Klik voor meer info2 1409 6,6
Klik voor meer info3 1349 6,4
Klik voor meer info4 1144 6,5
Klik voor meer info5 1087 6,4
Klik voor meer info6 1032 5,9
Klik voor meer info7 820 6,6
Klik voor meer info8 609 5,8
Klik voor meer info9 501 6,3
Klik voor meer info10 428 5,9