H&P Finance kiest voor cloud-desktops Citrix

30-07-2012 11:22 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: Citrix, H&P | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Financieel dienstverlener H&P Finance heeft zijn traditionele werkplekken vervangen door virtuele Citrix-desktops in de cloud. Citrix-partner Dari IT Services adviseerde de financieel dienstverlener de online service My Easy Office in gebruik te nemen, waarbij virtuele Citrix-werkomgevingen tegen een vast bedrag worden aangeboden. H&P Finance verlaagt hiermee het aantal storingen, doordat het it-beheer vereenvoudigd is.

H&P Finance is een allround financieel dienstverlener uit Capelle aan den IJssel, actief voor zowel particulieren als ondernemingen op het gebied van onder meer hypotheken en verzekeringen. Tot medio 2011 werkte H&P Finance met lokale servers, waaronder een Microsoft Windows Small Business Server, en pc-werkplekken uitgerust met Windows. Omdat het bedrijf veel last had van storingen en ze de systemen wilden vereenvoudigen, werd gezocht naar een partij die de apparatuur kon vervangen, alles opnieuw kon inrichten en vervolgens het hele beheer op zich zou nemen.

HP zero client

Op advies van Citrix-partner Dari IT Services koos H&P Finance voor nieuwe, virtuele werkplekken. Daarmee was het niet nodig om servers te vervangen en nieuwe werkplekken aan te schaffen en kon alles eenvoudig ondergebracht worden bij één partij. Door de met Citrix-oplossingen gehoste desktops in de cloud van My Easy Office, zijn de werkplekken bij H&P Finance nu identiek en kunnen medewerkers overal werken. De organisatie werkt met 100 procent uitwisselbare werkplekken met gepersonaliseerde applicaties per medewerker. Voor een vast bedrag per maand en per werkplek, huurt H&P Finance de virtuele werkplekken, bestaande uit een HP zero client en de virtuele desktop in een datacenter.

´We zijn erg blij met de keuze voor virtuele werplekken', zegt Yvette Kromhout van der Meer, ict-coördinator bij H&P Finance. ´Het mooie is dat onze werknemers eigenlijk geen verschil merken met de eerdere omgeving. Men kan het werk doen en printen en scannen op de lokale Océ-apparatuur, doordat Citrix HDX de apparaten bekend maakt in de centrale omgeving. De data en applicaties kunnen vanaf alle plekken benaderd worden. Er is natuurlijk wel één belangrijk verschil, namelijk dat we van al die vervelende storingen af zijn. De nieuwe virtuele desktop werkt fantastisch en in de cloud werken is een prettige ervaring.'

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Gerelateerde artikelen

08-02-13  Citrix stort zich op mobility

17-10-12  Citrix levert virtuele werkplekken Adelante

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2238 6.76
Klik voor meer info 2 1640 6.73
Klik voor meer info 3 1315 6.66
Klik voor meer info 4 950 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 706 6.35
Klik voor meer info 7 492 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1190 6.10
Klik voor meer info 10 896 6.02