Cisco biedt WebEx via Surfmarket aan

09-11-2012 09:38 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Licenties, Unified Communications | Lees meer over de bedrijven: Surf, Cisco, WebEx, Surfnet | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Softphone

Surfmarket heeft een overeenkomst gesloten met Cisco voor het aanbieden van Cisco WebEx, Cisco’s clouddienst voor videoconferencing en collaboration. Gebruikers van hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die gekoppeld zijn aan Surfconext, de infrastructuur van Surfnet voor online samenwerking, hebben toegang tot diensten van verschillende leveranciers en kunnen licenties aanschaffen voor Cisco WebEx.

Met WebEx kunnen studenten en medewerkers eenvoudig met elkaar samenwerken en wordt het voor Nederlandse hogere onderwijs- en onderzoeksinstellingen makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen. Hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die hun studenten, onderzoekers en medewerkers de mogelijkheid willen bieden om via WebEx met elkaar te vergaderen en communiceren, kunnen via Surfmarket een licentie afnemen. Deze licenties zijn gebaseerd op het aantal poorten. Gebruikers kunnen naar wens WebEx-sessies opzetten met andere deelnemers, zolang het totale aantal poorten onder het afgenomen maximum blijft.

Cloud service integrator

Wanneer instellingen koppelen aan de Surfconext-infrastructuur hebben gebruikers gemakkelijk, met de inloggegevens van de eigen instelling, toegang tot diensten van verschillende leveranciers. Behalve kostenvoordelen en eenvoud, biedt dit ook nieuwe mogelijkheden om online samen te werken. Niet alleen binnen de eigen instelling, maar ook met andere instellingen of organisaties. Surfconext slaat daarmee de brug naar veilig en laagdrempelig gebruik van cloudapplicaties en applicaties van de instelling zelf. Surfconext kan daarom ook wel een ‘cloud service integrator’ worden genoemd.

Het toevoegen van Cisco WebEx sluit aan op de keuze die Surf en het hoger onderwijs hebben gemaakt voor een gezamenlijke aanpak. Die moet ervoor zorgen dat optimaal gebruik gemaakt kan worden van cloudapplicaties. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijkheden van de cloud, maar ook naar beveiliging en privacy. Zo kunnen instellingen kwalitatief hoogwaardige ict-diensten leveren die voldoen aan de eisen van studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers.

Koppeling met Surfconext

‘We zien binnen het onderwijs een groeiende behoefte aan videoconferencing’, zegt Surfmarket-directeur Jan Bakker. ‘Dankzij de overeenkomst met Cisco kunnen we Cisco WebEx op een zeer laagdrempelige wijze aanbieden aan het hoger onderwijs. Surf is trots dat, door de koppeling met Surfconext, deze oplossing aan ons aanbod is toegevoegd.’

Gerelateerde artikelen

14-02-13  Cisco boert goed in tweede kwartaal

14 vacatures
Integratie Architect

NS , Utrecht

Sharepoint Architect

FastFlex , 's-Gravenhage

Junior Software Engineer ETL

Achmea , Tilburg

IOS/Android app developer

Technolution , Gouda

Technical Innovator

Ordina , Nieuwegein

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1272 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 994 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 527 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0