Mactel-machines zouden toch geen DRM bevatten

08-08-2005 10:38 | Door Jasper Bakker | Lees meer artikelen over: DRM, Mac | Lees meer over de bedrijven: Intel, Apple | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

De Macintosh-machines met Intel-processoren zouden toch geen beveiligings-chip (TPM, Trusten Platform Module) bevatten. Dit stelt een anonieme Apple-ontwikkelaar in reactie op eerdere berichten over DRM (Digital Rights Management) in die zogeheten Mactel-computers.

De DRM-chip zou aanwezig zijn in de ontwikkelmachines die programmeurs nu bij Apple kunnen bekomen voor bijna duizend dollar per stuk. Die computers, bestaande uit standaard Intel-componenten, zijn niet te koop maar vallen onder een lease-constructie. Daarbij moeten ontwikkelaars ook strenge geheimhoudingsdocumenten (NDA's) tekenen.

 

De TPM, die aanwezig werd geacht in de Mactel-systemen, is een product van de Trusted Computing Group, mede gesteund door Microsoft, Intel, AMD, Sun Microsystems, HP en IBM. Deze chip dient om te bepalen of bepaalde software, zoals muziek en films maar mogelijk ook applicaties en besturingssystemen, mogen draaien op de computer.

 

Ondertussen doen er nog altijd berichten de ronde dat Apple toch een beveiligings-chip zou verwerken in zijn Intel-machines om zijn eigen besturingssysteem te koppelen aan die hardware. De x86-uitvoering van Mac OS X zou dan niet draaien zonder de aanwezigheid van de vermeende chip. Algemene, goedkopere pc's, zoals die van bijvoorbeeld Dell, kunnen daardoor dus geen OS X draaien.

13 vacatures
Sharepoint Architect

FastFlex , 's-Gravenhage

Junior Software Engineer ETL

Achmea , Tilburg

IOS/Android app developer

Technolution , Gouda

Technical Innovator

Ordina , Nieuwegein

Lead Engineer IT Infra

Vanderlande Industries , Veghel

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2