Oracle en Capgemini leiden 'duizendpoten' op | Nieuws | Computable

Oracle en Capgemini leiden 'duizendpoten' op

18-12-2008 13:08 | Door Kim de Vries | Lees meer artikelen over: Oracle-certificering | Lees meer over de bedrijven: Oracle, Capgemini | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
informatica opleiding

Capgemini Academy en Oracle University bieden een gezamenlijk opleidingstraject aan. Het opleidingsprogramma ‘Oracle en architectuur’ is opgezet voor architecten die meer over Oracle willen weten en Capgemini-consultants die zich de architectuur meer eigen willen maken.

Architectuurkennis van Capgemini en productkennis van Oracle komen samen in het nieuwe opleidingsprogramma ‘Oracle en architectuur'. Capgemini Academy en Oracle University werken samen bij het opleiden van soa-architecten.

Pascal Lubbe  van Oracle University: "Veel bedrijven hebben een patchwork van ict-oplossingen. Met behulp van een service oriented architecture (SOA) wordt dit aan elkaar geknoopt. Omdat het van belang is dat een architectuur klopt, hebben wij voor deze opleiding ingezoomd op de vraag hoe je iemand opleidt tot goede architect."

India

Hans Harteveld van Capgemini Academy vult aan: "De rol van de consultant verandert. Implementatieconsultants groeien door tot businessconsultants. Er wordt een soort duizendpoot gevraagd. Een consultant kan tegenwoordig niet meer volstaan met pakketkennis. Als adviseur moet je ook kennis hebben over de branche waarin je werkt en kunnen communiceren met India. Om specificaties en het functionele ontwerp duidelijk te kunnen omschrijven, heeft een consultant bovendien basiskennis nodig van een architectuur."

Het opleidingsprogramma bestaat uit vijf verschillende leerpaden die uit een reeks van opleidingen bestaan. "De opleiding biedt een traject op maat. Wij leiden Oracle-consultants op tot allround architect, maar ook architecten tot Oracle architect. Het te volgen leerpad ligt aan de achtergrond van de student. Om architect te worden was er tot nu toe geen eenduidig pad te volgen", legt Lubbe uit. "Er is geen andere aanbieder, die dit traject aanbiedt. We verwachten in januari of februari de eerste deelnemers."

Capgemini verwacht meer vergelijkbare samenwerkingsverbanden aan te gaan. "Ik kan me voorstellen dat er voor SAP een vergelijkbaar opleidingstraject komt waarvoor wij samenwerken met een partner die gespecialiseerd is op SAP-gebied", zegt Harteveld.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1049 6.79
Klik voor meer info 3 1869 6.77
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 564 6.64
Klik voor meer info 6 1127 6.55
Klik voor meer info 7 2651 6.52
Klik voor meer info 8 539 6.35
Klik voor meer info 9 1280 6.32
Klik voor meer info 10 925 6.18