Leverancierscertificaat populairder dan I-Tracks | Nieuws | Computable

Leverancierscertificaat populairder dan I-Tracks

10-02-2009 12:37 | Door Kim de Vries | Lees meer artikelen over: Certificering, I-Tracks | Lees meer over de bedrijven: Microsoft, VMware, Cisco, Citrix | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Award

Ict'ers kiezen vaker voor een leveranciersgebonden certificaat dan voor algemene opleidingsprogramma's, zoals I-Tracks. Toch zien de verschillende opleiders ook de meerwaarde van I-Tracks boven deze certificeringen.

"Microsoft- en Cisco-certificeringen zijn bij ons veel populairder dan het opleidingsprogramma van I-Tracks", zegt Marcel van den Berg, directeur van ict-opleider Twice IT Trainingen. Ook de Capgemini Academy geeft aan dat studenten sneller kiezen voor een  Microsoft-training dan voor I-Tracks.

Volgens Van den Berg zijn er verschillende redenen voor de voorkeur van ict'ers voor leveranciersgebonden certificaten. "Toen Exin groot werd met Ambi en PDI waren er verder nauwelijks alternatieve opleidingen. Tegenwoordig hebben alle leveranciers een eigen certificeringtraject. Deze certificeringen zijn bij system integrators populairder dan I-Tracks. Werknemers met Microsoft- of Citrix-certificaten leveren deze bedrijven een paar euro extra op wanneer zij voor een implementatie gedetacheerd worden."

Leveranciersonafhankelijk

Toch is een Microsoft- of Cisco-certificaat volgens hem niet per definitie beter. "I-Tracks is een leveranciersonafhankelijk opleidingsprogramma wat suggereert dat het  beter is dan een leveranciersgebonden certificering. Alleen weet niemand wat je kunt als je I-Tracks hebt gedaan, terwijl iedereen weet wat CCA inhoudt. En wanneer je Citrix-systemen gaat uirollen, heb je een Citrix-certificaat nodig. Ict-land denkt in producten", zegt Van den Berg.

Erik Houben van CCO Informatica Opleidingen is het niet met Van den Berg eens. Hij heeft voornamelijk studenten die de I-Tracks-methode volgen en ziet vooral voordelen aan het programma. "I-Tracks richt zich vooral op informatie en communicatie, terwijl de leveranciersgebonden certificeringen puur ingaan op de techniek. Als een technisch beheerder moet gaan managen, is I-Tracks het programma een ideaal middel om hem daarin bij te spijkeren."

Piet Blaas, Projectmanager cursusontwikkeling bij particulier opleidingsinstituut Dirksen Opleidingen in Arnhem, sluit zich bij hem aan. "Binnen het I-Tracks-programma wordt ook ingegaan op zaken die in het algemeen spelen binnen een organisatie. De Citrix- en Microsoft-certificaten bieden vaak alleen technische kennis, de softskills komen niet aan bod."

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1400 6.80
Klik voor meer info 2 1048 6.77
Klik voor meer info 3 1863 6.76
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 2639 6.57
Klik voor meer info 6 561 6.53
Klik voor meer info 7 1122 6.43
Klik voor meer info 8 539 6.34
Klik voor meer info 9 920 6.32
Klik voor meer info 10 1277 6.31