Exameninstituut vereenvoudigt I-Tracks | Nieuws | Computable

Exameninstituut vereenvoudigt I-Tracks

Kritiek uit bedrijfsleven reden voor aanpassingen

29-10-2009 13:34 | Door Rian van Heur | Lees meer artikelen over: I-Tracks | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Exameninstituut Exin heeft het opleidingsprogramma I-Tracks vereenvoudigd. Het instituut doet dat naar aanleiding van kritiek uit het bedrijfsleven en van opleiders die het programma te complex vinden. Ook wordt in het nieuwe programma meer nadruk gelegd op het beheersbaar maken van informatievoorziening en niet op de details van informatietechnologie.

Het exameninstituut zegt hiermee in te spelen op de groeiende behoefte van bedrijven om ict'ers ook niet-ict-certificaten te laten behalen. 'Met deze nieuwe versie van I-Tracks willen we it-proffesionals verder laten groeien in hun functie en mensen de kans bieden werken en leren te combineren en door te stromen', zegt het exameninstituut in een toelichting.

Het nieuwe I-Tracks bestaat uit drie delen: de foundation-serie, professional-serie en de expert-serie. Foundation zorgt voor de verbreding van kennis en inzicht. De professional-serie bestaat uit rolgebaseerde certificaten die zorgen voor specialisering in een bepaalde functie of rol. De expert-certificaten zijn de certificaten op het hoogste niveau. Verbreding en verdieping wordt gecombineerd, zodat studenten met een goede voorbereiding kunnen doorstromen naar een bacheloropleiding, aldus Exin.

Kritiek

Er is al een tijd kritiek op I-Tracks. Opleiders vinden dat Exin vast had moeten houden aan de merknaam Ambi, de voorloper van I-Tracks. Daarnaast zou het opleidingsprogramma te versnipperd zijn. Daardoor is het lastig om cursussen vol te plannen, menen de opleiders. 

Ook het bedrijfsleven houdt liever vast aan leverancierscertificaten, omdat onduidelijk zou zijn welke kennis een ict'er heeft als hij I-Tracks heeft afgerond.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.80
Klik voor meer info 2 1048 6.77
Klik voor meer info 3 1864 6.76
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 2651 6.56
Klik voor meer info 6 562 6.55
Klik voor meer info 7 1124 6.47
Klik voor meer info 8 539 6.34
Klik voor meer info 9 923 6.33
Klik voor meer info 10 1280 6.32