Exameninstituut verbaasd over kritiek I-Tracks

30-10-2009 09:49 | Door Kim de Vries | Lees meer artikelen over: I-Tracks | Lees meer over de bedrijven: Exin, Computable, Hogeschool Novi | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
leren studenten schrijven

Exameninstituut Exin is verbaasd dat hogeschool Novi in een interview met Computable heeft aangegeven de hbo-opleiding I-Tracks in de markt te zetten, omdat het huidige I-Tracks niet in de behoefte zou voorzien. Het exameninstituut presenteerde deze week een vereenvoudigd I-Tracks-programma aan de verschillende I-Tracks-opleiders. Novi was niet aanwezig bij die presentatie. Toch kunnen de hbo-opleiding van Novi en de I-Tracks-modules volgens Aldo van Duivenboden, directeur sales en business development bij Exin, goed naast elkaar bestaan.

‘De kritiek op I-Tracks die de heer Louwman in het interview met Computable uitte, heeft mij verbaasd’, geeft Van Duivenboden aan. ‘Als Novi bij de presentatie aanwezig was geweest, hadden zij aan de discussie over onze plannen om I-Tracks te vernieuwen deel kunnen nemen.’ Volgens hem is het exameninstituut het afgelopen half jaar druk bezig geweest de I-Tracks-modules te vernieuwen.’ Exin introduceerde I-Tracks in 2005, maar kreeg in de afgelopen jaren veel kritiek op de leerroutes, die een vervanging voor Ambi moesten zijn. 

Complex

‘Wij weten dat I-Tracks complex was. Daarom zijn de modules nu vereenvoudigd naar aanleiding van de kritiek uit het bedrijfsleven en van de opleiders’, zegt Van Duivenboden. ‘Het aantal modules zal beperkter zijn en de certificeringsroutes zijn gebaseerd op beroepsprofielen, waardoor de stof beter aansluit bij de praktijksituatie.’ Naar aanleiding van de presentatie aan de opleiders worden nu ‘de puntjes op de i gezet’. Het eerste kwartaal van 2010 gaat Exin met de nieuwe vorm van start.

Ondanks de vernieuwing juicht Van Duivenboden ook de komst van Novi’s hbo-opleiding I-Tracks toe. ‘Wij zijn geen opleider en mikken ook niet op een bachelor, maar wij denken wel dat de hbo-opleiding en de I-Tracks-modules elkaar kunnen versterken. Niet iedereen wil een volledige hbo-opleiding doen. Maar mochten I-Tracks-cursisten dat wel willen, kunnen zij doorstromen naar een dergelijke opleiding. Wij bieden bouwstenen: examens die bij ons behaald zijn, kunnen weer leiden tot een hbo-papiertje.’ De vernieuwde I-Tracks-modules zijn bovendien gebaseerd op het Europees opgezette eCompetence framework.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.82
Klik voor meer info 2 1018 6.81
Klik voor meer info 3 1799 6.73
Klik voor meer info 4 2543 6.72
Klik voor meer info 5 1184 6.65
Klik voor meer info 6 540 6.50
Klik voor meer info 7 876 6.49
Klik voor meer info 8 539 6.36
Klik voor meer info 9 1275 6.30
Klik voor meer info 10 1064 6.28