Vernieuwing I-Tracks kost meer tijd

08-04-2010 09:18 | Door Kim de Vries | Lees meer artikelen over: I-Tracks | Lees meer over het bedrijf: Exin | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Exameninstituut Exin is langer bezig met de herziening van I-Tracks. De introductie van het nieuwe programma is verschoven naar juli 2010. Eerder liet Aldo van Duivenboden, voormalig directeur sales en business development bij Exin weten dat het exameninstituut in het eerste kwartaal met de nieuwe vorm van I-Tracks van start zou gaan. Van Duivenboden is ondertussen niet meer werkzaam bij Exin.

Volgens projectleider I-Tracks Nicolien Luitwieler was het de bedoeling van Exin om het programma gefaseerd te introduceren vanaf het eerste kwartaal van 2010. Toen bleek dat opleiders de voorkeur geven aan een complete herziening, is de datum uitgesteld. Exin heeft de extra tijd volgens Luitwieler gebruikt om uitvoerige gesprekken met zijn klanten te kunnen voeren. 'Wij vinden het belangrijk dat de opleiders meedenken over de nieuwe vorm van I-Tracks. Daar hoort uiteraard toetsingsmomenten bij. Wij moeten ervoor zorgen dat I-Tracks aansluit bij de behoefte in de markt', zegt zij.

Praktijkgerichter

Volgens Luitwieler worden de opties voor studenten binnen het nieuwe I-Tracks simpeler. 'In het huidige programma zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Hierdoor wordt het ondoorzichtig. Ook blijkt er meer vraag te zijn naar een programma dat zich richt op verschillende ict-rollen. De examens worden daarom meer rolgebaseerd.'  Daaraan gekoppeld zal het nieuwe I-Tracks ook praktijkgerichter zijn. Luitwieler: 'Studenten moeten niet alleen theorie uit boeken halen, maar ook praktijkopdrachten doen.'

Exin introduceerde I-Tracks in 2002, maar kreeg in de afgelopen jaren veel kritiek op de leerroutes, die een vervanging voor Ambi moesten zijn. Oud-directeur Van Duivenboden zei in oktober 2009 ook al tegen Computable dat I-Tracks simpeler zou worden. ‘Het aantal modules zal beperkter zijn en de certificeringsroutes zijn gebaseerd op beroepsprofielen, waardoor de stof beter aansluit bij de praktijksituatie.' Daaraan wordt in de herziening voldaan.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2227 6.77
Klik voor meer info 2 1637 6.73
Klik voor meer info 3 1313 6.65
Klik voor meer info 4 949 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 705 6.35
Klik voor meer info 7 491 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1185 6.10
Klik voor meer info 10 893 6.02