Atos Origin laat meisjes kennismaken met ICT

14-04-2011 14:41 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: Atos, VHTO | Er zijn 8 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Atos Origin Girlsday

Meisjes in actie op de WII tijdens Girlsday bij Atos Origin

Meisjes in actie op de WII tijdens Girlsday bij Atos Origin

In totaal 21 meisjes van het Goois Lyceum uit Bussum maakten donderdag 14 april 2011 bij Atos Origin kennis met de wereld van ict. Tijdens een bijeenkomst liet de ict-dienstverlener zien dat ict niet saai is, maar juist een heel interessant vakgebied is met veel toekomstmogelijkheden. De aanleiding voor het bezoek was Girlsday, een jaarlijks Europees initiatief dat meisjes op jonge leeftijd enthousiast wil maken voor opleidingen en beroepen in de techniek of ict.

Minimaal één keer per jaar brengen Nederlandse ict-bedrijven, daartoe aangespoord door het landelijk experisebureau VHTO, het maatschappelijke belang van technische en exacte thema's en toepassingen speciaal onder de aandacht van meisjes. Overal in Nederland kan deze bevolkingsgroep, in de leeftijd van tien tot vijftien jaar, op excursie bij technische bedrijven of technische afdelingen van onder meer ziekenhuizen, wetenschappelijke centra en onderzoeksinstituten. Het is de eerste keer dat Atos Origin meedoet aan Girlsday.

Olympische Spelen

Atos vertelde op het hoofdkantoor in Utrecht over de rol die de ict-dienstverlener speelde tijdens de Olympische Spelen: zo was het bedrijf onder meer verantwoordelijk voor het de tijdsregistratie op de scoreborden. De dienstverlener wilde hiermee 'meisjes ervan overtuigen dat ict méér is dan alleen programmeren'. De meisjes konden zich vervolgens uitleven tijdens een Wii-toernooi, waarbij zij in verschillende Olympische sporten de strijd met elkaar aangingen.

‘Het is ontzettend belangrijk dat juist meisjes al op jonge leeftijd in aanraking komen met ict', zegt Peter Kersten, hr-directeur  van Atos Origin Nederland. ‘Zij hebben dikwijls geen idee wat een technisch beroep inhoudt en kennen vaak geen technische bedrijven. Het is voor hen een echte eye opener op Girlsday ook vrouwen te ontmoeten in technische functies. Wij willen meisjes laten zien dat ict een leuk en uitdagend vak is; een beroep waarvan je niet alleen veel kunt leren, maar je jezelf ook volop kunt ontwikkelen.'

IBM

In 2010 organiseerde IBM ook een speciale dag voor meisjes. Ook dit bezoek was ter ere van Girlsday. IBM wilde de meisjes vooral helpen bij hun profielkeuze.
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.83
Klik voor meer info 2 1016 6.76
Klik voor meer info 3 1792 6.75
Klik voor meer info 4 2533 6.72
Klik voor meer info 5 1184 6.64
Klik voor meer info 6 871 6.52
Klik voor meer info 7 538 6.46
Klik voor meer info 8 1275 6.26
Klik voor meer info 9 1058 6.26
Klik voor meer info 10 532 6.23