Tip: Start klein met IPv6

Vier tips voor een IPv6-implementatie

06-11-2009 12:40 | Door Rian van Heur | Lees meer artikelen over: IPv6, TCP/IP | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Netwerkstekkers IPv6

Bedrijven moeten klein starten met de implementatie van internet protocol versie 6. Peter van Eijk, Computable-columnist en lid van de IPv6-taskforce, denkt dat het implementeren van het nieuwe internetprotocol niet moeilijk hoeft te zijn. 'Om iedereen tegelijk te laten overstappen is dat natuurlijk een lastige stap. Maar voor een bedrijf alleen hoeft het niet moeilijk te zijn.'

Van Eijk gaf zijn tips aan bedrijven die willen starten met IPv6 tijdens een presentatie op het Tooling Event op 5 november 2009.

Overleg niet met de directeur

Vraag niet aan de baas of je mag starten met IPv6. 'De directeur van het bedrijf begrijpt het niet. Als je budget moet reserveren, breng het als preventief netwerkonderhoud', zegt Van Eijk.

Stel eisen aan de leverancier

Niet alle leveranciers hebben IPv6 ingebakken in hun netwerkapparatuur. Zeg de leverancier dat je geen zaken meer doet met ze als hij IPv6 niet toevoegt aan de functies van de apparatuur. 'De leverancier gaat uiteindelijk wel akkoord. Het is voor hem een kleine moeite', denkt Van Eijk.

Meet de hoeveelheid IPv6-verkeer

Veel bedrijven weten niet hoeveel IPv6-verkeer over hun netwerk gaat. Dat hoeft niet nul te zijn, ook als je je netwerk niet hebt klaargemaakt voor het nieuwe internetprotocol. 'Bij sommige netwerkapparatuur staat het standaard aan. Het kan dus goed dat er al veel IPv6-verkeer over het netwerk gaat', aldus Van Eijk.

Start klein, met een IPv6-beheernetwerk

Maak naast je IPv4-netwerk een apart IPv6-netwerk waarmee je begint. Je kunt dan testen zonder het huidige netwerk in gevaar te brengen. 'Als je een tijdje met het protocol werkt, dan merk je pas hoe makkelijk het is', zegt Van Eijk.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

16 vacatures
ICT-beheerder

ANBO , Woerden

Datacenter Engineer

Vosko Networking B.V. , Gouda

Software Engineer

FOM-instituut AMOLF , Amsterdam

System Engineer SCCM

Vancis B.V. , Amsterdam

Senior System Engineer Windows

Vancis B.V. , Amsterdam

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1820 6,9
Klik voor meer info2 1404 6,5
Klik voor meer info3 1349 6,4
Klik voor meer info4 1141 6,3
Klik voor meer info5 1079 6,3
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 814 6,6
Klik voor meer info8 605 5,8
Klik voor meer info9 495 6,3
Klik voor meer info10 427 5,8