Cisco ziet winst met een vijfde stijgen

10-05-2012 10:11 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: Overnames | Lees meer over het bedrijf: Cisco | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
John Chambers Cisco

Leverancier van netwerkapparatuur Cisco heeft in de drie maanden voorafgaand aan 28 april 2012 de omzet met ruim 6 procent zien stijgen tot 11,6 miljard dollar. De nettowinst steeg in dezelfde periode met ruim een vijfde tot 2,2 miljard dollar. Cisco-topman John Chambers schrijft de winstgroei toe aan de langetermijnstrategie van Cisco om de marge op producten en diensten te vergroten.

‘We hebben in ons derde kwartaal solide resultaten behaald, met een recordomzet', zegt Cisco-ceo John Chambers ‘In deze tijd waarin voorzichtig wordt omgegaan met ict-uitgaven, blijven we beter presteren dan onze concurrenten.' Chambers ziet de vraag naar Cisco's intelligente netwerken groeien door de groei in cloud computing en het gebruik van video en mobiele apparatuur. Cisco publiceert zijn prestaties op afwijkende momenten doordat het bedrijf een zogeheten gebroken boekjaar kent.

Cisco kocht in de rapportageperiode voor een bedrag van 550 miljoen dollar eigen aandelen. Voor een beursgenoteerde onderneming is dit een manier om de beurskoers op te vijzelen en kasgeld waaraan het bedrijf geen behoefte heeft nuttig in te zetten. In totaal heeft Cisco al voor 74,3 miljard dollar eigen aandelen ingekocht. Het bedrijf heeft nog 7,7 miljard dollar voor dit doel gereserveerd.

Overnames

Cisco maakte in de afgelopen drie maanden bekend de leverancier van betaal-tv-software NDS Group over te nemen. De overname van de fabrikant van optische chips Lightwire werd dit kwartaal afgerond. Cisco heeft in dezelfde periode ook de leverancier van software voor netwerkbeheer ClearAccess gekocht.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

16 vacatures
ICT-beheerder

ANBO , Woerden

Datacenter Engineer

Vosko Networking B.V. , Gouda

Software Engineer

FOM-instituut AMOLF , Amsterdam

System Engineer SCCM

Vancis B.V. , Amsterdam

Senior System Engineer Windows

Vancis B.V. , Amsterdam

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1822 6,9
Klik voor meer info2 1404 6,5
Klik voor meer info3 1349 6,4
Klik voor meer info4 1141 6,3
Klik voor meer info5 1080 6,3
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 815 6,6
Klik voor meer info8 606 5,8
Klik voor meer info9 495 6,3
Klik voor meer info10 428 5,8