Ict-leverancier zoekt frontale aanval met Cisco

Oracle neemt Acme Packet over

05-02-2013 10:47 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: VoIP, Overnames | Lees meer over het bedrijf: Oracle | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Strijd

Ict-leverancier Oracle neemt voor ruim 1,25 miljard euro (1,7 miljard dollar) Acme Packet over. Dit is een leverancier van VoIP-technologie. Door de overname stort Oracle zich in de markt voor VoIP-netwerken, de thuismarkt van netwerkleverancier Cisco. Met de technologie van Acme Packet gaat Oracle voice en video via datanetwerken aanbieden.

De technologie van Acme Packet staat bekend als session border controllers (sbc). Via deze mogelijkheid kunnen communicatiediensten als Skype en Facetime worden aangeboden. Acme Packet is naar eigen zeggen ’s werelds grootste sbc-aanbieder. Het bedrijf heeft achthonderd medewerkers en wereldwijd ongeveer negentienhonderd klanten. Van de top honderd communicatiebedrijven wereldwijd zijn er 89 klant van Acme Packet. Via de sbc-technologie kan ook de vierde generatie draadloze netwerktechnologie (4G) lte worden aangeboden.

Xsigo

Cisco probeert de markt voor voice en lte voor zich te winnen. De netwerkleverancier bezit zijn eigen sbc-product. Geruchten deden de ronde dat ook Cisco Acme Packet wilde overnemen. Doordat Oracle er nu met het bedrijf vandoor gaat, wordt Cisco frontaal op zijn thuismarkt van de netwerkapparatuur aangevallen. Vorig jaar zocht Oracle ook al de confrontatie met Cisco met de overname van leverancier van netwerkonderdelen Xsigo.

De raad van bestuur van Acme Packet is unaniem akkoord gegaan met de overname door Oracle. De transactie wordt naar verwachting voor de zomer afgerond. Wel moeten de aandeelhouders van Acme Packet nog akkoord gaan en moeten verschillende autoriteiten goedkeuring geven aan de overname.

11 vacatures
Embedded Software Engineer (M/V)

Avantes , Apeldoorn

Architect Infrastructuur (40 upw)

NCCW , Almere

Network Engineer Remote Control

Qi ict , Delft

ICT Engineer

Lancom B.V. , Rotterdam

Technical Engineer

Qi ict , Delft

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2