HSLnet vergaart benodigd kapitaal door uitgifte obligaties

Heeze-Leende legt eigen glasvezel aan

08-02-2013 16:28 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Glasvezel | Er zijn 3 reacties op dit artikel | Permalink

In een paar weken tijd heeft de coöperatie HSLnet negen ton aan eigen vermogen weten op te bouwen voor de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk in de gemeente Heeze-Leende. De bedrijven Spitters, aQestora en Glashelder worden verantwoordelijk voor de realisatie. De coöperatie wil zo spoedig mogelijk starten met de aanleg.

Voordat HSLnet kan starten met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk, moest de coöperatie eerst eigen vermogen opbouwen. De coöperatie startte daarom een paar weken geleden met de verkoop van obligaties. Binnen een paar weken tijd wist de coöperatie negenhonderdduizend euro aan eigen vermogen op te bouwen. ‘We hebben minimaal negen ton nodig aan eigen vermogen en die mijlpaal hebben we nu bereikt’, zegt directeur Cees Loppersum. ‘Nu het eigen vermogen is opgebouwd, kunnen we zo spoedig mogelijk starten met de aanleg van glasvezel.’

Spitters, aQestora en Glashelder

HSLnet geeft obligaties uit tot een maximum van twee miljoen om zo ook het buitengebied te kunnen aansluiten. Er wordt spoedig begonnen met de aanleg in Heeze-Leende, maar het gaat niet alleen om het glasvezel dat in de grond moet. Via het glasvezel willen de leden vooral zo spoedig mogelijk diensten ontvangen, zodat ze kunnen internetten, bellen en tv kijken.

Spitters gaat graven en legt het netwerk aan, aQestora gaat het netwerk belichten en Glashelder zorgt voor de diensten internet, telefonie en tv. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de contracten die deze partijen met HSLnet gaan sluiten. De verwachting is dat de eerste daadwerkelijke aansluitingen met goed werkende internet, telefoon en televisie in het eerste kwartaal van 2013 gereed zijn.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKJurgen Prins, 09-02-2013 15:51
Kan niet anders zeggen als: Goed nieuws!
Go get them boys - goed gedaan.
Werk! aan de winkel.
De redactie vindt deze reactie: OKsiggy, 09-02-2013 16:40
Tenzij HSLNet obligaties heeft verkocht van een andere entiteit is er sprake van vreemd vermogen.
De redactie vindt deze reactie: OKRonald Vroom, 11-02-2013 13:48
Tja, 7% klinkt prachtig, maar we weten toch allemaal dat aan een dergelijke rente navenante risico's kleven, ook al zijn het geen achtergestelde obligaties (zoals bij SNSReaal)? Maar ja, dan moet je de "kleine letters" ook maar goed lezen en er bij stil staan dat het ook fout kan gaan. Want waarom financiert de bank het geheel niet? Blijkbaar zien ze risico's die wij niet zien!
Gerelateerde artikelen

12-12-13  Angie zoekt geld voor glasvezelproject Randstad

10 vacatures
Embedded Software Engineer (M/V)

Avantes , Apeldoorn

Architect Infrastructuur (40 upw)

NCCW , Almere

Technical Engineer

Qi ict , Delft

Network Engineer Remote Control

Qi ict , Delft

ICT Engineer

Lancom B.V. , Rotterdam

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0