Apple geeft update uit voor PDF-probleem

18-07-2011 14:40 | Door Laura Kempenaar | Lees meer artikelen over: Apps, PDF, iOS | Lees meer over het bedrijf: Apple | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Ict-leverancier Apple heeft een update, iOS 4.3.4, beschikbaar gemaakt, die JailbreakMe onmogelijk moet maken. JailbreakMe is een programma waarmee iOS-gebruikers via een speciaal pdf-bestand toegang kregen tot het iOS en zo door Apple geïnstalleerde software als de App Store konden omzeilen.

Apple vindt jailbreaken niet wenselijk, omdat het onder andere hackers de kans geeft iPhones, iPads of iPod Touch-apparaten over te nemen. Bovendien zou het auteursrechten van de firma schenden. 

Gebruikers van de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch en iPad kunnen de update downloaden. Voor zover bekend is hij puur bedoeld om het pdf-lek dicht te maken. JailbreakMe kwam twee weken geleden uit en is niet erg origineel.

Eerder was er eenzelfde lek gevonden in iOS, waarbij ook met voorgeprepareerde pfd's werd gewerkt. Het pdf-lek van JailbreakMe kwam onder de aandacht van Apple toen een bètatester van Jailbreakme.com het programma lekte.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Over Box

Box logo

Bij Box kijken we holistisch naar security en de integratie van onze oplossing met bestaande security tools en technologie geven u de zekerheid, de transparantie en de flexibiliteit die u nodig heeft om uw zakelijke gebruikers in staat te stellen op een veilige manier te kunnen (samen)werken. Nu en in de toekomst.

Whitepapers

Veilig mobiel samenwerken & content delen

Box brengt de veiligheid van uw data in lijn met de manier waarop uw bedrijf ECHT werkt - namelijk het delen van informatie als het moet, niet alleen als het kan! Lees onderstaande whitepapers en ontdek zelf hoe Box werkt.