Computerstoring KPN legt metro Rotterdam plat

27-07-2011 10:19 | Door Laura Kempenaar | Lees meer artikelen over: C2000, Windows 8 | Lees meer over het bedrijf: KPN | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Door storing in één computer van KPN kwam woensdagochtend 27 juli 2011 het Rotterdamse metroverkeer stil te liggen. Volgens de website van KPN 'ontstond het incident rond één uur in de nacht in een computer van het bedrijf in Rotterdam'. Hierdoor haperden de communicatiesystemen C2000 en P2000, waardoor de metro niet kon rijden en mensen de meldkamer van noodnummer 112 niet goed konden bereiken. KPN heeft nog niet gereageerd op de vraag wat de oorzaak van het computerprobleem is.

Volgens KPN is de storing inmiddels verholpen. Naast Rotterdam ondervonden ook andere Zuid-Hollandse plaatsen last. De storing duurde tot half negen 's ochtends. Dat is aanzienlijk langer dan KPN dacht nodig te hebben om het probleem te verhelpen. De leverancier dacht de storing om half vijf 's ochtends verholpen te hebben. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gaat als voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam opheldering vragen bij het ict-bedrijf.

De hele nacht en een deel van de ochtend moesten medewerkers van politie, brandweer en ambulances inbellen met hun mobilofoon, doordat hulpverleners niet goed contact konden maken met de meldkamer. Ook de alarmen van ziekenhuizen en bejaardenhuizen traden buiten werking, waardoor er geen seintje aan de meldkamer geven kon worden als er bijvoorbeeld brand uitbrak. Het verplegend personeel werd geadviseerd zelf 112 te bellen in noodsituaties.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Over Box

Box logo

Bij Box kijken we holistisch naar security en de integratie van onze oplossing met bestaande security tools en technologie geven u de zekerheid, de transparantie en de flexibiliteit die u nodig heeft om uw zakelijke gebruikers in staat te stellen op een veilige manier te kunnen (samen)werken. Nu en in de toekomst.

Whitepapers

Veilig mobiel samenwerken & content delen

Box brengt de veiligheid van uw data in lijn met de manier waarop uw bedrijf ECHT werkt - namelijk het delen van informatie als het moet, niet alleen als het kan! Lees onderstaande whitepapers en ontdek zelf hoe Box werkt.