Malware-aanvallen zijn vooral op Android gericht

21-11-2011 13:01 | Door Laura Kempenaar | Lees meer artikelen over: Malware, Android, Tablets | Lees meer over het bedrijf: McAfee | Er is 1 reactie op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

De meeste nieuwe malware-aanvallen op telefoons zijn gericht op Android-toestellen. Dat zegt securityleverancier McAfee tijdens de bekendmaking van zijn derde kwartaalrapport van 2011. Exacte cijfers heeft McAfee niet bekend gemaakt, maar wel zegt het bedrijf dat er een stijging van malware-aanvallen op Android-telefoons is waargenomen van 37 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

In het tweede kwartaal lag het aantal malware-aanvallen op Android-toestellen 76 procent hoger dan in het eerste kwartaal. Volgens nieuwswebsite Techcrunch is dit het drukste jaar in mobiele malware ooit gemeten. McAfee verwacht dat het totaal aantal unieke malware-software eind 2011 uitkomt op 75 miljoen.

Android is zo populair onder hackers omdat het ook populair is onder gebruikers, zegt McAfee. Ruim 52 procent van de mobiele toestellen draait op Android en hackers vallen meestal websites en besturingssystemen aan die veel gebruikt worden, omdat daar veel te halen is.

Trojaans paard

Een van de meest voorkomende malware-aanvallen is een Trojaans paard dat sms'jes vanaf de telefoon verstuurt en persoonlijke informatie verzamelt. Een nieuwe manier om gebruikersinformatie te stelen is via malware die telefoongesprekken opneemt en naar de aanvaller doorstuurt.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Over Box

Box logo

Bij Box kijken we holistisch naar security en de integratie van onze oplossing met bestaande security tools en technologie geven u de zekerheid, de transparantie en de flexibiliteit die u nodig heeft om uw zakelijke gebruikers in staat te stellen op een veilige manier te kunnen (samen)werken. Nu en in de toekomst.

Whitepapers

Veilig mobiel samenwerken & content delen

Box brengt de veiligheid van uw data in lijn met de manier waarop uw bedrijf ECHT werkt - namelijk het delen van informatie als het moet, niet alleen als het kan! Lees onderstaande whitepapers en ontdek zelf hoe Box werkt.