Verhuurder pand ITsec zet hackers op straat

30-11-2012 10:03 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Hacking, .Net | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
verhuizing doos verhuisdoos verhuizen

Monumentale pandenverhuurder Vereniging Hendrick de Keyser heeft de huur van securitybedrijf ITsec in het Haarlemse Hodshonhuis per maart 2013 opgezegd. Reden voor de deurwijzing moet volgens het Haarlems Dagblad van 29 november niet gezocht worden in de activiteiten waar ITsec zich mee bezighoudt, maar heeft puur te maken met een aanstaande verbouwing van het pand. In de nieuwe situatie is er geen ruimte met voor ITsec.

ITsec is gespecialiseerd in ethical hacking en het bedrijf test in opdracht van grote opdrachtgevers als banken, overheden en winkelbedrijven de veiligheid van hun internetverbindingen. De hackers sporen veiligheidslekken op en rapporteren deze aan de opdrachtgever. Er werken ongeveer twintig specialisten bij ITsec.

Diginotar

Onlangs was ITsec nog volop in het nieuws toen nieuwswebsite Nu.nl via de Wet openbaarheid bestuur een rapport in handen had gekregen waarin ITsec onderzoek had gedaan naar de hack bij het inmiddels failliete Diginotar. ITsec constateerde dat de website van Diginotar zwaar verouderd was en dertig updates achter liep.

Diginotar maakte gebruik van het content management systeem DotNetNuke. De meest recente versie hiervan bij de certificaatverstrekker was volgens ITsec van maart 2008. Het bedrijf achter DotNetNuke waarschuwde in mei 2008 nog voor een gevaarlijk lek in deze versie. Dit lek werd volgens ITsec uiteindelijk gebruikt voor de hack bij Diginotar, drie jaar later.

Nieuwe huisvesting

Voor ITsec is het nu zaak om op zoek te gaan naar nieuwe huisvesting. Het bedrijf heeft daarvoor tot maart 2013 de tijd. Het securitybedrijf wil voor het eind van het jaar hierover de knoop doorhakken. ITsec mikt volgens het Haarlems Dagblad wel op huisvesting in de binnenstad van Haarlem. Of ITsec terug zal keren in het huidige pand valt te bezien. Verhuurder Vereniging Hendrick de Keyser wil kleinere kantoorunits gaan opzetten en betwijfelt of ITsec letterlijk en figuurlijk nog wel past in het pand.

ITsec kon vooralsnog Computable niet te woord staan.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Over Box

Box logo

Bij Box kijken we holistisch naar security en de integratie van onze oplossing met bestaande security tools en technologie geven u de zekerheid, de transparantie en de flexibiliteit die u nodig heeft om uw zakelijke gebruikers in staat te stellen op een veilige manier te kunnen (samen)werken. Nu en in de toekomst.

Whitepapers

Veilig mobiel samenwerken & content delen

Box brengt de veiligheid van uw data in lijn met de manier waarop uw bedrijf ECHT werkt - namelijk het delen van informatie als het moet, niet alleen als het kan! Lees onderstaande whitepapers en ontdek zelf hoe Box werkt.

Gerelateerde artikelen

04-01-13  Minister Opstelten staat ethisch hacken toe