Start-up CloudID lijft het grotere Promax in

02-01-2013 11:09 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: Overnames | Lees meer over de bedrijven: Promax, CloudID | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Handen schudden

De Eindhovense startup CloudID neemt de veel grotere ict-dienstverlener Promax uit Bergschenhoek over. Bij CloudID werken vier man; bij Promax 41. Directeur Judith Littel van CloudID heeft de overname kunnen bewerkstelligen met extern kapitaal dat in investeringsrondes van ABN Amro Financial Investment Services bijeen is gebracht. Littel wil via deze overname voldoende schaal creëren om met CloudID ook de bovenkant van de markt te kunnen bedienen.

Ruim twee jaar geleden richtte de nu 41-jarige Littel het bedrijf CloudID op, nadat ze zelf zo'n twaalf jaar in de ict-sector had gewerkt op onder meer het vlak van identity & access management (iam). Toen de cloud begon op te komen, zag zij kansen voor iam en richtte zij haar bedrijf op. CloudID levert het iam-product LionGate. Daarmee krijgen klanten een ‘plug and play’-oplossing in handen waarbij zij toegang en rechten op applicaties in de cloud kunnen regelen.

'Om ook grote klanten aan de bovenkant van de markt te kunnen bedienen, moeten we als bedrijf continuïteit  kunnen aantonen. Daarom wilde ik graag dat CloudID wat meer ‘body’ zou krijgen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een goede overnamepartij', zegt Littel. Ze kwam uit bij Promax, dat 21 jaar geleden werd opgericht door Cor van der Wel en John Maasland. Promax biedt ict-oplossingen in samenwerking met A-partners zoals IBM, VMware, HP, Microsoft en Cisco.

Met de overname van dit bedrijf haalt CloudID diensten als beheer, migratie en implementatie van infrastructuur- en opslagomgevingen binnen. Promax wordt de implementatiepartner van CloudID in de Benelux. Het bedrijf gaat ook de hosting van LionGate verzorgen, waardoor er geen externe partij meer nodig is.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Over Box

Box logo

Bij Box kijken we holistisch naar security en de integratie van onze oplossing met bestaande security tools en technologie geven u de zekerheid, de transparantie en de flexibiliteit die u nodig heeft om uw zakelijke gebruikers in staat te stellen op een veilige manier te kunnen (samen)werken. Nu en in de toekomst.

Whitepapers

Veilig mobiel samenwerken & content delen

Box brengt de veiligheid van uw data in lijn met de manier waarop uw bedrijf ECHT werkt - namelijk het delen van informatie als het moet, niet alleen als het kan! Lees onderstaande whitepapers en ontdek zelf hoe Box werkt.