Cisco verkoopt meer FCoE-switches

15-04-2011 15:54 | Door Witold Kepinski | Lees meer artikelen over: Ethernet, FCoE | Lees meer over de bedrijven: Brocade, Cisco, Emulex, QLogic | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
storage datacenter beheer

De verkoop van dataopslagswitches voor storage area networks (san) nam in 2010 wereldwijd met 15 procent toe. In totaal werd er een omzet gehaald van 2,76 miljard dollar. Grootste groeier in dit segment was Cisco, aldus onderzoeksbureau Infonetics.

Netwerkleverancier Cisco zag zijn omzet uit de verkoop van san-switches het afgelopen jaar met zestig procent toenemen. Het marktaandeel steeg daardoor met zeven procent.  Leverancier Brocade is nog steeds de grootste speler in de markt voor san-switches, maar het marktaandeel daalde met zes procent. Op de derde plaats staat QLogic en op de vierde plaats Emulex. Beide bedrijven zagen hun omzet stijgen met respectievelijk tien en twaalf procent.

Fibre Channel over Ethernet (FCoE)

Cisco deed goede zaken met zijn dataopslagswitches die worden gebruikt voor Fibre Channel over Ethernet (FCoE). Deze switches worden steeds vaker in nieuwe datacenters gebruikt voor het verwerken van video en andere datacontent. De verkoop van FCoE-switches steeg in 2010 met tweehonderd procent.

Datacenters gebruiken op dit moment twee soorten dataopslagswitches: aan de ene kant voor het ethernetnetwerk ter ondersteuning voor client server dataverkeer. Ten tweede Fibre Channel san-switches ter ondersteuning van het dataopslagverkeer. De nieuwe FCoE-switches combineren beide technologieën waardoor datacenters kosten kunnen besparen en hun dataopslagnetwerken eenvoudiger kunnen beheren, aldus Infonetics.

19 vacatures
Managed Services Engineer m/v / systeembeheerder

PK Automatisering , Assen

Senior Systeembeheerder

ORTEC bv , Zoetermeer

Senior systeembeheerder

Openbare Bibliotheek Amsterdam , Amsterdam

Junior Projectleider ICT

Grant Thornton , Alphen aan den Rijn

Medewerker SCCM Beheer m/v

UMC Utrecht , Utrecht

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1556 6.2
Klik voor meer info2 1288 6.0
Klik voor meer info3 1261 6.2
Klik voor meer info4 1065 6.2
Klik voor meer info5 971 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 753 6.2
Klik voor meer info8 514 6.1
Klik voor meer info9 391 6.0
Klik voor meer info10 387 6.2