Antoni van Leeuwenhoek kiest HDS-opslag van PQR

26-03-2012 11:04 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: HDS, PQR | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek

Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) Ziekenhuis heeft Hitachi Data Systems (HDS) en partner PQR opgetekend voor een nieuw storageproject. In de komende jaren ondersteunen HDS en PQR het NKI-AVL met de implementatie en migratie van een geheel nieuwe storage-omgeving en de installatie van het Virtual Storage Platform (VSP).

De directe aanleiding van het nieuwe storageproject is de gedeeltelijke vervanging van de huidige opslagsystemen, omdat deze onvoldoende mogelijkheden bieden voor toekomstige ontwikkelingen binnen het NKI-AVL. Het ziekenhuis bestaat uit een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek. Het instituut zocht een partij die hen kan ondersteunen bij het adviseren, leveren en implementeren van een storage-, archivering- en back-upomgeving die mee kan groeien met het toenemende aantal eindgebruikers, patiënten en daarbij behorende explosieve groei van data. In 2010 heeft het instituut diverse storageleveranciers aangeschreven en uiteindelijk voor Hitachi Data Systems en PQR gekozen voor de vernieuwing van hun storage-omgeving.

Wensen en eisen

‘Met de inzet van de HDS-opslagsystemen en het VSP is het eenvoudiger om bestaande systemen over te zetten naar de nieuwe storage-omgeving', zegt Rene Brouwers, it-manager bij het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. ‘Daarnaast biedt de oplossing vele groeimogelijkheden, zonder dat eindgebruikers hier hinder van ondervinden in de dienstverlening.'

De wensen en eisen van het NKI-AVL zijn voornamelijk op het gebied van beschikbaarheid, performance en opslagmogelijkheden. Bij het onderzoeksinstituut bestaat er een enorme behoefte aan dataopslag voor de langere termijn, terwijl bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis  beschikbaarheid en performance een belangrijke een focus is. De toenemende digitalisering van informatie in de zorgsector leidt tot veranderende eisen op het gebied van opslag en bewaartermijnen. Al deze facetten zijn door HDS en PQR meegenomen in de advisering en de uiteindelijke storage-oplossing.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

10 vacatures
Junior systeembeheerder (en tester)

DataQuint B.V. , Capelle aan den IJssel

senior systeembeheerder (38 uur per week)

St. Fundeon , Harderwijk

Linux Systeembeheerder

Net Ground B.V. , Nootdorp

Systeembeheerder Windows/ Citrix

T2 automatiseringsdiensten BV , Driebergen-Rijsenburg

Instrumentatietechnicus afdeling Beheer & Advies m/v

UMC Utrecht , Utrecht

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1879 6,9
Klik voor meer info2 1422 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1160 6,6
Klik voor meer info5 1103 6,5
Klik voor meer info6 1038 5,9
Klik voor meer info7 843 6,7
Klik voor meer info8 637 5,9
Klik voor meer info9 507 6,3
Klik voor meer info10 437 5,9