Florence Zorg kiest RES Automation Manager

28-01-2013 11:33 | Door Sander Hulsman | Lees meer over het bedrijf: Res Software | Er zijn 3 reacties op dit artikel | Permalink
Zorg

Beheersoftwareleverancier RES Software heeft Automation Manager bij Florence Zorg geïmplementeerd. RES Automation Manager rolt alle applicaties binnen de Citrix-omgeving van Florence Zorg automatisch uit op de tweeduizend thin clients van de medewerkers. Florence Zorg heeft voor RES Automation Manager gekozen vanwege de lage investerings- en onderhoudskosten en de beperkte kennis die nodig is voor de bediening van de oplossing.

Florence Zorg biedt zorg en advies zowel thuis, in woonzorgcentra en verpleeghuizen als bij consultatiebureaus voor alle inwoners van Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. RES Automation Manager vervangt de oude oplossing van Florence Zorg waar veel specialistische kennis voor nodig was en waar de zorginstelling een extra fte aan had moeten nemen om deze naar behoren te laten functioneren.

Microsoft Windows

RES Automation Manager maakt het mogelijk om veranderingen in een Microsoft Windows-omgeving gecontroleerd, vanaf een centrale console door te voeren. De steeds terugkomende taken worden geautomatiseerd. Daarbij wordt rekening gehouden met afhankelijkheden (waarmee de impact van wijzigingen en onderhoud beter gecontroleerd kan worden). Uniek is de mogelijkheid om taken gecombineerd uit te voeren waarbij de uitkomst van een taak invloed heeft op het vervolg.

‘Niet langer betalen wij een hoge uurprijs voor support bij vragen of problemen’, zegt Marc van Buuren, hoofd automatisering bij Florence Zorg. ‘Ook de initiële investeringskosten van RES Automation Manager zijn lager dan die van onze oude oplossing. Daarnaast is de benodigde kennis van RES Automation Manager beperkt. Het was uitsluitend een kwestie van de implementatie van een paar dagen. Wij hebben dus ook geen hoge onderhoudskosten wat ons tijd en extra mankracht heeft bespaard.’

Workspace Manager

Tijdens de implementatie van RES Automation Manager heeft Florence Zorg ook RES Workspace Manager uitgerold. Florence Zorg werkte voor een deel van de organisatie al met RES PowerFuse (nu RES Workspace Manager), maar heeft met de uitrol van RES Workspace Manager nu ook een volledig centraal beheerde user workspace.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKReza Sarshar, 28-01-2013 12:50
Mee eens dat RES een mooi product is. Ik was benieuwd of Florence Zorg deze oplossing (RES AM) alleen voor Citrix omgeving geimplementeerd heeft? Zo ja, misschien had je ook naar Citrix PVS moeten kijken dan had je nagenoeg dezelfde consolidatie van werkprocessen PLUS een mooie change management oplossing met ingebouwde rollback optie en nog meer andere voordelen!
De redactie vindt deze reactie: OKWing Lo, 28-01-2013 14:02
Vooralsnog hebben wij RES AM ingezet/geimplementeerd als automatisch deployment tool voor onze Xenapp omgeving. Hierin hebben wij de gedachtegang van een ander product aangehouden en de workflow ongeveer op dezelfde wijze opgebouwd. Inclusief change/package management, maintenance en een goede OTAP omgeving. Daarnaast zijn wij ook bezig om andere processen te automatiseren binnen AM.
De redactie vindt deze reactie: OKSjoerd, 30-01-2013 17:46
Beetje raar op Citrix PVS te opperen ipv RES Automationmanager, is toch een totaal ander produkt man.
Sponsored content
Kennispartner
Kaseya levert IT-systeembeheersoftware aan managed serviceproviders (MSP'S) en middelgrote ondernemingen. De software helpt bij een efficiënter beheer van de IT-omgeving; dat leidde bij menig klant tot succesvolle verbetering van business-processen door middel van tijds- en kostenbesparingen. Lees meer