Imtech bouwt VDI DAS met VMware, Cisco en NetApp

17-01-2013 09:01 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Laptops, Desktopvirtualisatie, VDI, Tablets, VMware-software | Lees meer over het bedrijf: Imtech | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
vdi virtual desktop infrastructure

Ict-dienstverlener Imtech ICT is gestart met de implementatie van een virtuele desktopomgeving bij juridisch en financieel dienstverlener DAS. Via desktopvirtualisatie komt DAS tegemoet aan de groeiende behoefte aan mobiliteit van zijn medewerkers. Medewerkers kunnen nu eenvoudig en veilig tijd- en locatie-onafhankelijk werken. De nieuwe virtual desktop infrastructuur (vdi) is gebouwd met VMware-, Cisco- en NetApp-apparatuur.

De nieuwe desktopomgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om virtuele applicaties op termijn ook via andere apparaten aan te bieden. Inmiddels zijn de eerste driehonderd werkplekken zowel op het hoofdkantoor als ook in Arnhem ingericht en is een groot aantal bedrijfsapplicaties gevirtualiseerd. In 2013 volgen alle 1200 werkplekken in de DAS-kantoren.

FlexPod

DAS wilde de mobiliteit van zijn medewerkers vergroten en ze op elke locatie ondersteunen in hun werkzaamheden. Tegelijkertijd wilde de organisatie de bestaande desktopinfrastructuur moderniseren. Het beheer van de pc’s op de verschillende DAS-locaties gebeurde tot nu toe grotendeels decentraal en was vrij arbeidsintensief. Daarom wilde de organisatie dat de nieuwe omgeving centraal beheerd zou worden, inclusief de centrale installatie van nieuwe desktops en updates. In een relatief kort, intensief traject hebben DAS en Imtech ICT een virtuele desktopomgeving met virtuele applicaties ingericht die aan alle functionele en technische eisen voldoet.

De nieuwe omgeving is gebaseerd op een vdi van VMware, die gehost wordt op een centrale FlexPod-infrastructuur. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire, schaalbare en betrouwbare componenten van Cisco (netwerk en servers) en NetApp (storage). Medewerkers op de locaties kunnen daarmee betrouwbaar en veilig de aangeboden virtuele desktops gebruiken.

Tablets en laptops

‘We willen onze medewerkers optimaal ondersteunen bij hun werkzaamheden’, zegt DAS-cio Peter Toethuis. ‘Dat betekent ook dat we willen inspelen op de toenemende behoefte aan mobiliteit, binnen en buiten onze kantoren. We hebben samen met Imtech ICT een stevig fundament gelegd, van waaruit we kunnen blijven groeien. De huidige omgeving is schaalbaar om medewerkers in de toekomst ook via tablets of laptops toegang tot het bedrijfsnetwerk te bieden.’

Gerelateerde artikelen

04-02-13  Imtech verliest 100 miljoen in Polen

14 vacatures
Integratie Architect

NS , Utrecht

Sharepoint Architect

FastFlex , 's-Gravenhage

Junior Software Engineer ETL

Achmea , Tilburg

IOS/Android app developer

Technolution , Gouda

Technical Innovator

Ordina , Nieuwegein

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0